Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

ΟΙ ΥΔΡΟΜΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΙΓΩΝΑΣ

ΣΤΡΑΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ
Ειδική Τιμή 19,02 € was 25,36 €
SKU
BK186748
Εξαντλημένο
Ο Δήμος Πέτρας έχει την τύχη να περιλαμβάνει τη γοητευτική περιοχή της Λιγώνας, ψηλά στις παρυφές του Λεπέτυμνου. Εκεί βρίσκεται η κοιλάδα με τους 18 νερόμυλους που, παλαιότερα, έσφυζαν από ζωή, καθώς, με το νερό τους άλεθαν τον καρπό και, στη συνέχεια, πότιζαν όλο τον κάμπο. Σήμερα, δεν λειτουργεί κανένας μύλος (το 1960 έκλεισε και ο τελευταίος). Όμως οι μνήμες από την εποχή της λειτουργίας τους είναι ακόμα έντονες, γεμάτες νοσταλγία, ενώ, το φυσικό περιβάλλον είναι θαυμάσιο και ακόμα παρθένο, γεωλογικά πλούσιο, με μεγάλο αρχαιολογικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, αλλά και ιστορικό και ανθρωπολογικό
Ο Δήμος Πέτρας έχει την τύχη να περιλαμβάνει τη γοητευτική περιοχή της Λιγώνας, ψηλά στις παρυφές του Λεπέτυμνου. Εκεί βρίσκεται η κοιλάδα με τους 18 νερόμυλους που, παλαιότερα, έσφυζαν από ζωή, καθώς, με το νερό τους άλεθαν τον καρπό και, στη συνέχεια, πότιζαν όλο τον κάμπο. Σήμερα, δεν λειτουργεί κανένας μύλος (το 1960 έκλεισε και ο τελευταίος). Όμως οι μνήμες από την εποχή της λειτουργίας τους είναι ακόμα έντονες, γεμάτες νοσταλγία, ενώ, το φυσικό περιβάλλον είναι θαυμάσιο και ακόμα παρθένο, γεωλογικά πλούσιο, με μεγάλο αρχαιολογικό και αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον, αλλά και ιστορικό και ανθρωπολογικό.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΣΤΡΑΤΗΣ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΟΣ
ΕκδότηςΤΟΠΙΟ
ISBN960-7646-80-0
Σελίδες118
Ημερομηνία κυκλοφορίας5 Δεκ 2006
ΔιαθεσιμότηταΕξαντλημένο
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top