Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

ΤΙΛΛΑ ΜΠΑΛΗ (1905-1971): Η ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

Ειδική Τιμή 4,50 € was 6,00 €
SKU
BK287924
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

ΕΠΑΝΑΣΤΡΟΦΗ

ΕΠΑΝΑΣΤΡΟΦΗ

Είμαι η απεσταλμένη των αιώνων

Κι’ όλων των εποχών, εγώ,

Σε συλημένους τάφους μόνον

Μέσα τον τρόμο ζω και ηχώ.

Φωνές πολλές αποθαμένων

Που μοιάζουν σα ζωντανεμένων…

(Πυράκανθοι, 1943)

«Η ποίηση της Τίλλας Μπαλή (Καλαμάτα 1905 - Αθήνα 1971), από την αρχή έως το τέλος, είναι ποίηση αιμάτινη, ντελικάτα μελαγχολική, λεπταίσθητη, ενιαία κι αρραγής, γνοφώδης εν πολλοίς και σκοτεινή (ανιχνεύουσα τον υπόρρητο, ενεδρεύοντα θάνατο, που υφέρπει σε κάθε πτυχή τής ψευδούς, ανθρώπινης καθημερινότητας), απέραντα ειλικρινής, ανεξαγόραστη, υποδειγματικά στοχαζόμενη (και αναστοχαζόμενη), υπαρξιακώς αλγούσα, γεγυμνωμένη κι ένεκα τούτου, τιμαλφής, πολύτιμη». Από την εισαγωγή του Γιάννη Σ. Βιτσαρά.

Η Τίλλα Μπαλή υπήρξε μια ξεχωριστή στην εποχή της, μα ξεχασμένη σήμερα, ποιητική φωνή. Φίλη της Μαρίας Πολυδούρη, της οποίας ύμνησε το πρόωρο θάνατό της, διακρίθηκε για το ελευθεριακό σθένος της και την μυστηριακή ποιητική της αναζήτηση. Οι εκδόσεις Φαρφουλάς εκδίδουν για πρώτη φορά μια αντιπροσωπευτική ανθολόγηση, του τόσου ιδιαίτερου και λεπτοδουλεμένου ποιητικού της έργου, που περιλαμβάνει οκτώ ποιητικές συλλογές και σκόρπιες δημοσιεύσεις σε διάφορα φιλολογικά περιοδικά της εποχής της.

Περισσότερες Πληροφορίες
ΕκδότηςΦΑΡΦΟΥΛΑΣ
Barcode9789609441977
ISBN978-960-9441-97-7
Σελίδες50
Ημερομηνία κυκλοφορίας13 Οκτ 2016
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top