Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

ΟΝΕΙΡΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ

ΖΑΜΑΡΟΥ ΕΙΡ.
Ειδική Τιμή 12,72 € was 15,90 €
SKU
BK187178
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Τα όνειρα στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία έχουν απασχολήσει επανειλημμένως τους ερευνητές και οι σχετικές μελέτες είναι πολλές. Η παρούσα είναι μια από αυτές, όμως διαφέρει από τις προηγούμενες ριζικά. Εδώ δεν ερμηνεύεται η σημασία που έχουν τα όνειρα μέσα στα λογοτεχνικά κείμενα της αρχαιότητας, όπως λ.χ. στα ομηρικά έπη ή στις τραγωδίες. Εδώ καταγράφονται και ερμηνεύονται τα όνειρα των οποίων το περιεχόμενο είναι λογοτεχνικό
Τα όνειρα στην αρχαία ελληνική λογοτεχνία έχουν απασχολήσει επανειλημμένως τους ερευνητές και οι σχετικές μελέτες είναι πολλές. Η παρούσα είναι μια από αυτές, όμως διαφέρει από τις προηγούμενες ριζικά. Εδώ δεν ερμηνεύεται η σημασία που έχουν τα όνειρα μέσα στα λογοτεχνικά κείμενα της αρχαιότητας, όπως λ.χ. στα ομηρικά έπη ή στις τραγωδίες. Εδώ καταγράφονται και ερμηνεύονται τα όνειρα των οποίων το περιεχόμενο είναι λογοτεχνικό. Δεν εξετάζονται δηλαδή τα όνειρα μέσα στη λογοτεχνία αλλά τα όνειρα που έχουν περιεχόμενο τη λογοτεχνία. Τα όνειρα αυτά βρίσκονται σε όλη την έκσταση της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας, από τον Ησίοδο ως τον Αρτεμίδωρο τον Δαλδιανό, και συστήνουν τρείς κατηγορίες. Τα πρώτα είναι τα λεγόμενα «Όνειρα Λογοτεχνικού Χρίσματος», όσα δηλαδή αναφέρονται στο θέμα της ποιητικής μύησης. Ακολουθούν τα «Όνειρα Λογοτεχνικής Δημιουργίας», όσα εμφανίζονται αρχικά στον ύπνο κάποιων λογοτεχνικών ηρώων και αργότερα επαναχρησιμοποιούνται από άλλους συγγραφείς ως παραλλαγές. Τέλος είναι τα αποκαλούμενα «Όνειρα Φιλολογικού Χαρακτήρος» εκείνα που μπορούμε να πούμε πως λειτουργούν ως λογοτεχνικές και κάποτε ως φιλολογικές παραπομπές.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΖΑΜΑΡΟΥ ΕΙΡ.
ΕκδότηςΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑ
ISBN960-354-198-3
Σελίδες224
Ημερομηνία κυκλοφορίας1 Μαΐ 2006
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top