Facebook Pixel

1814 - 1821: Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (Πρωταγωνιστές-Γεγονότα-Συγκυρίες)

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΚΗΣ
Ειδική Τιμή 10,98 € was 12,20 €
SKU
BK318577
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

Συνέδριο Βιέννης, Καποδίστριας, Φιλική Εταιρεία, ο Ελληνικός Κόσμος, Κολοκοτρώνης και το 1821 είναι οι σταθμοί που μελετώνται σε αυτόν τον τόμο της σειράς Μνήμες του 1821: Διακόσια χρόνια από την Παλιγγενεσία των Ελλήνων με τη χρήση όλης της σύγχρονης ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας για την περίοδο αλλά και της κριτικής εξέτασης των απομνημονευμάτων των αγωνιστών.

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 κινητοποίησε διαφορετικές και συχνά ετερόκλητες δυνάμεις του Ελληνισμού που κατοικούσαν εντός και εκτός του ελλαδικού χώρου, οι οποίες κινήθηκαν συχνά σε διαφορετικές πορείες αλλά συνέκλιναν σ' ένα πρωτοφανές για τα Βαλκάνια αλλά και για την Ευρώπη γεγονός, μια Εθνική Επανάσταση που θα προκαλούσε ρήγμα στον κόσμο των Αυτοκρατοριών όπως είχε συγκροτηθεί μετά το τέλος των Ναπολεόντειων πολέμων.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΕΙΡΑ
Η Ελληνική Επανάσταση κατατάσσεται δικαιολογημένα στις μεγάλες επαναστάσεις που σφράγισαν την εποχή της Νεωτερικότητας. Η συμπλήρωση διακοσίων ετών από την έκρηξή της έχει εύλογα κορυφώσει το ενδιαφέρον των Νεοελλήνων προκειμένου να πληροφορηθούν τα βασικά χαρακτηριστικά της. Προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύει και αυτή η νέα σειρά. Φιλοτεχνώντας τα πορτρέτα πέντε εκ των κορυφαίων προσωπικοτήτων της Ελληνικής Επανάστασης (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Ιωάννης Καποδίστριας, Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, Ρήγας Φεραίος, Μπουμπουλίνα) και αναλύοντας πέντε από τις βασικές θεματικές που σχετίζονται με αυτήν (Το σχέδιο και η έκρηξη της Επανάστασης, Τα συντάγματα του Αγώνα, Εσωτερικές έριδες και διενέξεις, Από τη Σφαγή της Χίου στην Έξοδο του Μεσολογγίου, Ο ρόλος των Μεγάλων Δυνάμεων στην Επανάσταση) φιλοδοξεί να συνεισφέρει στη δημόσια ιστορία και στον διάλογο για τον χαρακτήρα και τις μορφές της Παλιγγενεσίας των Ελλήνων. Τους τόμους της σειράς υπογράφουν διακεκριμένοι ιστορικοί και ειδικοί επιστήμονες, ακολουθώντας τους κανόνες της επιστημονικής έρευνας.

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΒΑΛΛΙΕΡΑΚΗΣ
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Barcode9786180321982
ISBN978-618-03-2198-2
Σελίδες168
Ημερομηνία κυκλοφορίας29 Οκτ 2020
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:1814 - 1821: Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΙΑΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ (Πρωταγωνιστές-Γεγονότα-Συγκυρίες)
Η Βαθμολογία σας
Back to Top