Facebook Pixel

ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
Ειδική Τιμή 11,87 € was 16,96 €
SKU
BK319514
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

Τι πίστευαν οι αρχαίοι Έλληνες για την ψυχή;
Πώς συνελάμβαναν την ύπαρξή της; Ποια ήταν
η δημιουργία και η σύστασή της; Τη θεωρούσαν
θνητή ή αθάνατη; Το βιβλίο αυτό περιέχει μια
εκτενή ανθολόγηση των ιδεών της ελληνικής
αρχαιότητας σχετικά με την έννοια της ψυχής

ΤΑ ΕΡΓΑ της αρχαίας ελληνικής γραμματείας είναι οι πρωτογενείς πηγές για τον ελληνικό πολιτισμό και τις κατακτήσεις του, είναι οι άμεσες μαρτυρίες για τον Έλληνα άνθρωπο, αυτόν στον οποίο η ιστορία και η ανθρωπότητα θα χρωστούν πάντα τους πιο σθεναρούς αγώνες για την ελευθερία, τις αξίες και τον πολιτισμό.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ αυτό, και τα υπόλοιπα της σειράς «Όσα είπαν οι αρχαίοι Έλληνες», είναι μια προσπάθεια να αποδελτιωθεί το άπειρο γνωστικό υλικό της αρχαίας γραμματείας και να καταταχθεί κατά αντικείμενο, σε μια θεματολογία που καλύπτει τις πιο βασικές και σπουδαίες από τις έννοιες που θεμελίωσε και μελέτησε η ελληνική σκέψη, αντλημένες από τις περιοχές της ιστορίας, της φιλοσοφίας, της πολιτικής, της επιστήμης, της τέχνης, της θρησκείας, της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής -με μια λέξη, από όλα όσα συνιστούν τον Άνθρωπο που αγωνίζεται για μια ζωή άξια να τη ζει κανείς, σύμφωνα με το ανυποχώρητο αίτημα του ελληνικού κόσμου.
ΤΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ που παρατίθενται καλύπτουν μια περίοδο δώδεκα έως δεκαπέντε αιώνων, και καταχωρίζονται με χρονολογική σειρά σε νεοελληνική μετάφραση. Φέρνουν τον σημερινό αναγνώστη σε επαφή με τα μεγάλα κείμενα της αρχαιότητας και παρακινούν για την παραπέρα εμβάθυνσή του στον ελληνικό λόγο. (Από την παρουσίαση της έκδοσης)

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
ΕκδότηςΚΑΚΤΟΣ
Barcode9789603823575
ISBN978-960-382-357-5
Σελίδες282
Ημερομηνία κυκλοφορίας11 Σεπ 2018
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:ΟΣΑ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΡΙ ΨΥΧΗΣ
Η Βαθμολογία σας
Back to Top