ΠΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΔΕΛΦΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΑΝΘΙΜΟΣ - ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ
Ειδική Τιμή 6,30 € was 7,00 €
SKU
BK319785
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

Αυτό το βιβλίο συµπεριλαµβάνει για πρώτη φορά δύο κείµενα που δηµοσιεύτηκαν το 1798. Την “Πατρική Διδασκαλία” του πατριάρχη Ιεροσολύµων Άνθιµου και την απάντηση του Αδαµάντιου Κοραή, µέσω του έργου του “Αδελφική Διδασκαλία”. Πρόκειται για τη σύγκρουση δύο αντιµαχόµενων κόσµων, παραµονές του µεγάλου ξεσηκωµού.

 

Ο δρόµος για την Επανάσταση του 1821 δεν υπήρξε στρωµένος µε ροδοπέταλα. Πέρα από τους Οθωµανούς και τους λοιπούς εξωτερικούς κινδύνους, οι Έλληνες Διαφωτιστές και επαναστάτες κλήθηκαν να αντιµετωπίσουν την απόλυτα εχθρική προς τις αξίες της ελευθερίας και ανεξαρτησίας, ανώτατη ηγεσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Κλείσατε τα αυτία σας και µη δώσετε καµµίαν ακρόασιν εις ταύτας τας νεoφανείς ελπίδας της ελευθερίας και να είσθε κατά πολλά βέβαιοι, ότι αι δόξαι και αι διδασκαλίαι αυτών, καθ’ όσον εδυνήθηµεν να καταλάβωµεν και πραγµατικώς από τα έθνη οπού εδέχθησαν αυτάς να γνωρίσωµεν, κοντά οπού είναι ενάντια εις τα ρητά της Θείας Γραφής και των αγίων αποστόλων, οπού µας προστάζουν να υποτασσώµεθα εις τας υπερεχούσας αρχάς[…]

Άνθιµος, πατριάρχης Ιεροσολύµων 
Πατρική Διδασκαλία (1798)

 

Bλέπων το κατά των βαρβάρων τυράννων της Eλλάδος µίσος αυξανόµενον επί µάλλον και µάλλον, ηθέλησεν ο φιλότουρκος συγγραφεύς να κοιµήση την δικαίαν των Γραικών αγανάκτησιν[…] Eύκολον είναι να καταλάβη τις από ταύτα, ότι οι τοιούτοι πλεονέκται πρέπει να φοβώνται την καταστροφήν των Tούρκων ως ιδίαν αυτών καταστροφήν, και των Γραικών την ελευθερίαν ως απαρηγόρητον αυτών δυστυχίαν.

Αδαµάντιος Κοραής, 
Αδελφική Διδασκαλία (1798)

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΑΝΘΙΜΟΣ - ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ
ΕκδότηςiWrite.gr
Barcode9789606272318
ISBN978-960-627-231-8
Σελίδες72
Έτος παραγωγής2021
Ημερομηνία κυκλοφορίας27 Ιαν 2021
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Back to Top