Facebook Pixel

ΠΩΣ Ο ΑΝΤΑΜ ΣΜΙΘ ΜΠΟΡΕΙ Ν' ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ

ROBERTS RASH/ ΡΟΜΠΕΡΤΣ ΡΑΣ
Ειδική Τιμή 15,30 € was 17,00 €
SKU
BK354664
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

Όταν ο οικονομολόγος Ρας Ρόμπερτς διάβασε τελικά το λησμονημένο βιβλίο του θεμελιωτή του δικού του επιστημονικού πεδίου, κατάλαβε ότι μάλλον είχε πέσει πάνω στο σπουδαιότερο εγχειρίδιο αυτοβοήθειας που δεν έχετε ανακαλύψει ακόμα.


Ο Άνταμ Σμιθ, μετά τη δημοσίευση του εμβληματικού Πλούτου των Εθνών, θεωρήθηκε ο άγιος προστάτης του καπιταλισμού. Πλην όμως, ελάχιστοι γνωρίζουν ότι είχε γράψει επίσης πολλά και ενδιαφέροντα σχετικά με τη συμπεριφορά των ατόμων, για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας, για το πώς αντιμετωπίζουμε τους άλλους και για τις αποφάσεις που λαμβάνουμε στη διάρκεια της ζωής μας. Ο Σκοτσέζος φιλόσοφος είχε αναπτύξει τις ιδέες του για την ανθρώπινη φύση στη Θεωρία των ηθικών συναισθημάτων. Σε τούτο το βιβλίο ο Ρας Ρόμπερτς εξετάζει προσεκτικά το παραγνωρισμένο αριστούργημα του Άνταμ Σμιθ και αναδεικνύει έναν διαχρονικό θησαυρό πρακτικής σοφίας· το βλέμμα του είναι τόσο επίκαιρο όσο ήταν και πριν από εκατοντάδες χρόνια. Τι χρειαζόμαστε για να είμαστε πραγματικά ευτυχισμένοι; Πρέπει να κυνηγάμε το χρήμα και τη δόξα ή τον σεβασμό της οικογένειας και των φίλων μας; Πώς μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο; Οι διόλου αναμενόμενες απαντήσεις του Άνταμ Σμιθ, πλαισιωμένες από ποικίλες αναφορές σε γεγονότα του σύγχρονου κόσμου, στη λογοτεχνία, στην ιστορία και στην ποπ κουλτούρα είναι απροσδόκητες, εντυπωσιακές και βαθιά απολαυστικές.

 

«Ένα τέλειο βιβλίο. Σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα σε σχέση με τη ζωή, την ανθρωπότητα και τον ίδιο σου τον εαυτό. Σαν να κουβεντιάζεις και να πίνεις ένα σκοτσέζικο ουίσκι με τον Άνταμ Σμιθ ή, ακόμα καλύτερα, με τον Ρας Ρόμπερτς».

Nassim Nicholas Taleb, συγγραφέας του βιβλίου Ο μαύρος κύκνος

 

«Ο Άνταμ Σμιθ δεν ήταν απλώς ένας οικονομολόγος· οι παρατηρήσεις του για την ανθρώπινη φύση ήταν διεισδυτικές και τις εφάρμοσε στην πλούσια, λεπταίσθητη και επαναστατική προσέγγισή του στην ηθική φιλοσοφία. Ο Ρας Ρόμπερτς συνδυάζει τη βαθιά κατανόηση των όσων ήθελε να πει ο Σμιθ με ένα συναρπαστικό ύφος και έρχεται να φανερώσει τα εκπληκτικά συμπεράσματα της σκέψης του Σμιθ που συνδέονται με την εποχή μας».

Matt Ridley, συγγραφέας του βιβλίου Ορθολογική αισιοδοξία

 

«Πρότυπο ευφυούς εκλαΐκευσης και εξαιρετικό εργαλείο διδασκαλίας και μάθησης [...]. Ο Ρόμπερτς μεταφράζει υπέροχα τις οικονομικές ιδέες στη γλώσσα της καθημερινής ζωής».

Yuval Levin, National Review

 

«Μια σοβαρή, εύληπτη και ευκολοδιάβαστη εισαγωγή στις αντιλήψεις του Σμιθ σχετικά με τη φύση της αρετής και της ευτυχίας».

The Wall Street Journal

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςROBERTS RASH/ ΡΟΜΠΕΡΤΣ ΡΑΣ
ΕκδότηςΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Barcode9789600372670
ISBN9789600372670
Σελίδες256
Έτος παραγωγής2024
ΜεταφραστήςΣΤΕΡΓΙΟΥ ΒΙΒΙΑΝ
Ημερομηνία κυκλοφορίας5 Ιουν 2024
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:ΠΩΣ Ο ΑΝΤΑΜ ΣΜΙΘ ΜΠΟΡΕΙ Ν' ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ
Η Βαθμολογία σας
Back to Top