Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
Ειδική Τιμή 2,37 € was 3,16 €
SKU
BK122000
Εξαντλημένο
Τα τελευταία είκοσι χρόνια, τα χρόνια της πλαστικοποίησης της δυτικής κοινωνίας, και ειδικότερα της γαλλικής ο κινηματογράφος περιορίστηκε στα θλιβερά πλαίσια της αυτολογοκριμένης φαντασίας των μικροαστών που πάνε σινεμά για να ξεσκάσουν ή για να εγγράψουν ευσυνείδητα ένα ακόμα ζενερίκ στην τερατώδη κινηματογραφική τους μνήμη. O γαλλικός κινηματογράφος σε αυτή εδώ την περίπτωση γίνεται αντικείμενο σχολιασμού γιατί αποτελεί ένα μάρτυρα της Ιστορίας και μια συνιστώσα του Πολιτισμού και ακόμα γιατί είναι ανάγκη να αποκαλύπτουμε τους μύθους, να απογυμνώνουμε τους πάπες και τις αυθεντίες και να παρακολουθούμε με μάτι καχύποπτο και περισκοπικό το σύμπαν της κινούμενης εικόνας
Τα τελευταία είκοσι χρόνια, τα χρόνια της πλαστικοποίησης της δυτικής κοινωνίας, και ειδικότερα της γαλλικής ο κινηματογράφος περιορίστηκε στα θλιβερά πλαίσια της αυτολογοκριμένης φαντασίας των μικροαστών που πάνε σινεμά για να ξεσκάσουν ή για να εγγράψουν ευσυνείδητα ένα ακόμα ζενερίκ στην τερατώδη κινηματογραφική τους μνήμη. O γαλλικός κινηματογράφος σε αυτή εδώ την περίπτωση γίνεται αντικείμενο σχολιασμού γιατί αποτελεί ένα μάρτυρα της Ιστορίας και μια συνιστώσα του Πολιτισμού και ακόμα γιατί είναι ανάγκη να αποκαλύπτουμε τους μύθους, να απογυμνώνουμε τους πάπες και τις αυθεντίες και να παρακολουθούμε με μάτι καχύποπτο και περισκοπικό το σύμπαν της κινούμενης εικόνας. Ο γαλλικός κινηματογράφος μετά το νέο κύμα δεν αποτελεί τυχαίο παράδειγμα για την πορεία, τη ροή και τη μεταμόρφωση της εικονικής τέχνης και φιλοσοφίας. Ο γαλλικός κινηματογράφος γίνεται λοιπόν τοαντικείμενο και σύγχρονα το υποκείμενο μιας μικρογραφίας μελέτης που έχει σκοπό να εκθέσει τις πλευρές του από θεματική και αισθητική άποψη να θίξει τη σχέση του με τη γενικότερη γαλλική κουλτούρα και να καθορίσει τις επιρροές του από τον αμερικανικό κινηματογράφο κι από το χρυσό και επίχρυσο παρελθόν του “cinema du papa”.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ
ΕκδότηςΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Σελίδες95
ΔιαθεσιμότηταΕξαντλημένο
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top