ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
Ειδική Τιμή 12,00 € was 15,00 €
SKU
BK290363
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

Χρέος των ορθοδόξων

Χρέος των ορθοδόξων

Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος

Ο  Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος πλουτίζει τις εκδόσεις ΕΝ ΠΛΩ με ένα βιβλίο-παρακαταθήκη για τις ερχόμενες γενιές. Toν απασχολούν τα σύγχρονα θέματα όπως η βία, η οικονομική κρίση, η ειρήνη, ο διάλογος των πολιτισμών, οι διακρίσεις, οι σύγχρονοι διωγμοί, η ιεραποστολή και η αξία του ανθρωπίνου προσώπου. Τον προβληματίζει η τάση πολλών κοινοτήτων να κλειστούν στον εαυτό τους για να περιχαρακώσουν τα ιδεολογικά κεκτημένα τους και να οριοθετήσουν την εθνική ή άλλη υπόστασή τους. Κατανοεί την ανάγκη για αντίσταση στην προσπάθεια πολτοποίησης προσώπων και εθνών: «Στη θέση μιας παγκοσμιοποιήσεως που μετατρέπει λαούς και ανθρώπους σε πολτό χρήσιμο για τους οικονομικούς σκοπούς μιας ανώνυμης ολιγαρχίας, το Ορθόδοξο βίωμα και όραμα προτείνει και καλεί σε προσπάθεια για μια κοινωνία αγάπης». Aρνείται, όμως, τη λύση της απόρριψης του «άλλου» και αναζητά άνοιγμα, κένωση και τελικά ελευθερία.
Ο ίδιος σημειώνει στον πρόλογο του βιβλίου του: «Σταθερή πεποίθησή μου, που συχνά τις τελευταίες δεκαετίες επαναλαμβάνω, είναι ότι: η “μία, αγία, καθολική και αποστολική Εκκλησία”, στην οποία ανήκουμε, δεν ζει αποκλειστικά για τον εαυτό της. Ό,τι είναι, ό,τι κατέχει, ό,τι προσφέρει, προορίζεται για ολόκληρη την ανθρωπότητα, για την ανύψωση και την ανακαίνιση του κόσμου. Γι’ αυτό οφείλει να ευρίσκεται σε εγρήγορση, να αγρυπνεί, να παρακολουθεί την πορεία και την εξέλιξη της οικουμένης, να μελετά τα σημεία των καιρών. Ώστε να είναι σε θέση να δίνει τη μαρτυρία του Ευαγγελίου και να μοιράζεται με όλους τους ανθρώπους τα δώρα του
Θεού: την αλήθεια, την αγάπη, την ειρήνη, τη δικαιοσύνη, την καταλλαγή, την εμπειρία του Σταυρού και της Αναστάσεως με την προσδοκία της αιωνιότητος.
Η εγρήγορση είναι χρέος των Ορθοδόξων»

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΕκδότηςΕΝ ΠΛΩ
Barcode9789606190018
ISBN978-960-619-001-8
Σελίδες280
Ημερομηνία κυκλοφορίας24 Μαΐ 2017
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top