Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ειδική Τιμή 23,49 € was 29,36 €
SKU
BK281750
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

Βραχιόλι με  Swarovski δεμένες από λινό και δερμάτινο κορδόνι εργαστηρίου.

Η ανά χείρας έβδομη έκδοση περιέχει, όπως και η προηγούμενη, ερωτήσεις που αποσκοπούν στο να ελέγξουν αν έχει αφομοιωθεί το μάθημα, καθώς και ασκήσεις, μαζί με τις λύσεις τους. Με δεδομένη αυτή την επιλογή, οι θεωρητικές εξελίξεις που παρουσιάζονται στο σώμα των κεφαλαίων επικεντρώνονται στην ουσία της επιχειρηματολογίας και βασίζονται σε απλές γραφικές παραστάσεις.

  Το βιβλίο είναι διαρθρωμένο σε εννέα κεφάλαια. Τα πρώτα πέντε πραγματεύονται:
• τις θεωρίες του διεθνούς εμπορίου, της εμπορικής πολιτικής και της οργάνωσης των διεθνών συναλλαγών.
  Τα επόμενα τέσσερα εξετάζουν:
• τα μακροοικονομικά ζητήματα, την ισοσκέλιση και τα ελλείμματα των ισοζυγίων πληρωμών, τους δεσμούς ανάμεσα σε μακροοικονομικές μεταβλητές και τρέχοντα εξωτερικά ισοζύγια, τους τύπους πολιτικής της συγκυρίας μέσα σε μιαν ανοιχτή οικονομία, τους καθοριστικούς παράγοντες της συναλλαγματικής ισοτιμίας.
  Το πολύ ιδιαίτερο πλαίσιο των ετών 2008-2011, που σημαδεύτηκαν από επεισόδια τραπεζικών και χρηματιστηριακών κρίσεων, από την επιβράδυνση της ανάπτυξης στις ανεπτυγμένες χώρες και από την απώλεια εμπιστοσύνης των χρηματοπιστωτικών αγορών προς ορισμένες περιπτώσεις δημόσιου χρέους, έθεσε ξανά στο επίκεντρο των συζητήσεων το ζήτημα των επιπτώσεων της παγκοσμιοποίησης στις οικονομίες, κυρίως δε στις οικονομίες των πιο ανεπτυγμένων χωρών. Μήπως το άνοιγμα των οικονομιών είναι ο κύριος υπεύθυνος γι’ αυτές τις δυσλειτουργίες; Μήπως πρέπει να επαναφέρου με κάποιον προστατευτισμό, ακόμη και σε περιφερειακό επίπεδο; Μήπως πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την θέση ορισμένων δραστηριοτήτων πάνω στο εθνικό έδαφος; Τα σύγχρονα ελλείμματα στα ισοζύγια πληρωμών είναι άραγε βιώσιμα; Μέσα σε έναν κόσμο με μεγάλη αστάθεια στις συναλλαγές, και ενώ απουσιάζει οποιοσδήποτε συντονισμός μεταξύ των χωρών μελών, ως προς την δημοσιονομική πολιτική, μπορεί άραγε κανείς να δεχθεί να παραμείνει μέσα σε μια νομισματική ζώνη, έστω κι αν αυτή δεν είναι η άριστη;
  Αυτά τα ερωτήματα, που τίθενται σήμερα με ιδιαίτερη ένταση, ήταν ανέκα θεν στην καρδιά των αναλύσεων της διεθνούς οικονομίας. Όμως, η πολυπλοκότητα της τωρινής κατάστασης μάς οδηγεί στο να συμπληρώσουμε, και μάλιστα να θέσουμε ξανά σε αμφισβήτηση, ορισμένες παραδοσιακές προσεγγίσεις και να εξερευνήσουμε νέους δρόμους, που κατέστησαν δυνατοί από την πληθώρα νέων εμπειρικών δεδομένων, τα οποία μάς προσφέρουν ακριβέστερη γνώση της σύγχρονης πραγματικότητας.
  Αν και η προσφυγή στα παραδοσιακά μοντέλα της διεθνούς οικονομικής κατά την κρίση μας διατηρεί όλη τη σπουδαιότητά της σαν αναπόδραστη συλλογιστική βάση, σε αυτή την 7η έκδοση μας φάνηκε ουσιαστικό να αναπτύξουμε, ακόμη περισσότερο κι απ’ ό,τι στην προηγούμενη, τα θέματα που αποκτούν ολοένα σημαντικότερη θέση στην τωρινή σκέψη γύρω από την παγκόσμια οικονομία. Έτσι, αναπτύσσεται σε μεγαλύτερο βάθος το τμήμα IV του τρίτου κεφαλαίου, που είναι αφιερωμένο στον καταμερισμό των παραγωγικών διαδικασιών μεταξύ χωρών, απ’ όπου και προέρχεται πάνω από το μισό του παγκόσμιου εμπορίου. Παρόμοια, στο 4ο κεφάλαιο αναλύονται πληρέστεα οι τρόποι και το εύρος του αντιντάμπινγκ, προνομιακού εργαλείου του σύγχρονου προστατευτισμού. Το 5ο κεφάλαιο, αναθεωρημένο εκ βάθρων, αφιερώνει λιγότερο χώρο στην διαδικασία πολυμερούς διαπραγμάτευσης, που σήμερα έχει διακοπεί, και σε αντιδιαστολή, εισάγει στοιχεία γύρω από τις σχέσεις ανάμεσα στο άνοιγμα [των οικονομιών] και στις ανισότητες, και κυρίως παρουσιάζει νέες αναλύσεις σε ό,τι αφορά την επίδραση των λόμπι  στην επιλογή εμπορικής πολιτικής από τα κράτη. Στο 6ο κεφάλαιο αναλύονται οι περίπλοκες σχέσεις ανάμεσα στις παγκόσμιες ανισορροπίες του ισοζυγίου πληρωμών και στη σύγχρονή μας χρηματοπιστωτική/δημοσιονομική κρίση. Το 7ο κεφάλαιο εξετάζει το πολυσυζητημένο θέμα της επίδρασης που ασκεί η υποτίμηση του κινέζικου νομίσματος στο εμπορικό έλλειμμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Το τμήμα ΙΙ του 8ου κεφαλαίου δεν είναι πια αφιερωμένο στην θεωρία του ισοζυγίου πληρωμών, όπως στις προηγούμενες εκδόσεις, αλλά σε μια επέκταση του μοντέλου των Mundell-Fleming σε μακροπρόθεσμο περιβάλλον. Τέλος, στο 9ο κεφάλαιο, το τμήμα IV, που προηγουμένως ήταν αφιερωμένο στις ισορροπημένες συναλλαγματικές ισοτιμίες, σε αυτήν εδώ την 7η έκδοση είναι αφιερωμένο στην θεωρία των αρίστων νομισματικών ζωνών, στους τύπους πολιτικής της συγκυρίας, που ασκούνται στην ευρωζώνη, και στην κρίση χρέους και διακυβέρνησης που γνωρίζει η εν λόγω ζώνη τα έτη 2010 και 2011.

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΕκδότηςΠΡΟΠΟΜΠΟΣ
Barcode9786185036102
ISBN9786185036102
Σελίδες400
Ημερομηνία κυκλοφορίας18 Μαΐ 2015
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top