Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (ΤΟΜΟΣ Α΄)

ΒΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Ειδική Τιμή 18,29 € was 24,38 €
SKU
BK158183
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Το βιβλίο αποτελείται από 8 κεφάλαια. Στα πρώτα τέσσερα κεφάλαια παρουσιάζονται οι βασικές παράμετροι της ανάπτυξης. Στο πρώτο αναλύεται η έννοια της οικονομικής ανάπτυξης και οι σχέσεις της με εκείνες της οικονομικής μεγέθυνσης και της εκβιομηχάνισης. Το επόμενο κεφάλαιο αναφέρεται στο ζήτημα της μέτρησης της οικονομικής ανάπτυξης, όπου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση και ανάλυση του δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης ως μέτρου του επιπέδου ανάπτυξης των διαφόρων χωρών
Το βιβλίο αποτελείται από 8 κεφάλαια. Στα πρώτα τέσσερα κεφάλαια παρουσιάζονται οι βασικές παράμετροι της ανάπτυξης. Στο πρώτο αναλύεται η έννοια της οικονομικής ανάπτυξης και οι σχέσεις της με εκείνες της οικονομικής μεγέθυνσης και της εκβιομηχάνισης. Το επόμενο κεφάλαιο αναφέρεται στο ζήτημα της μέτρησης της οικονομικής ανάπτυξης, όπου δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση και ανάλυση του δείκτη ανθρώπινης ανάπτυξης ως μέτρου του επιπέδου ανάπτυξης των διαφόρων χωρών. Στο κεφάλαιο 3 αναλύονται τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των αναπτυσσόμενων χωρών, ενώ στο επόμενο κεφάλαιο εξετάζονται οι οικονομικοί, πολιτικοί, κοινωνικοί και διεθνείς παράγοντες που περιορίζουν την οικονομική ανάπτυξη, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της εξωτερικής εξάρτησης. Στα υπόλοιπα κεφάλαια 5 έως 8 εξετάζονται οι σημαντικότεροι παράγοντες της ανάπτυξης και συγκεκριμένα η εργασία, η τεχνολογία και το κεφάλαιο, ενώ τελευταίο αναλύεται το σημαντικό ζήτημα της χρηματοδότησης της ανάπτυξης.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΒΑΒΟΥΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΕκδότηςΠΑΠΑΖΗΣΗΣ
ISBN978-960-02-1334-8
Σελίδες384
Ημερομηνία κυκλοφορίας1 Ιαν 1999
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top