Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

ΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
Ειδική Τιμή 30,61 € was 40,81 €
SKU
BK263581
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης και της πολιτισμικής ομογενοποίησης η λειτουργία της μνήμης στη λογοτεχνία και τις άλλες τέχνες καθορίζει μια σειρά από επιμέρους παράγοντες των οποίων η ύπαρξη και η δράση έχουν άμεση επίπτωση σε έννοιες όπως πολιτισμική ταυτότητα, θέση του υποκειμένου σ΄ ένα πολιτισμικό σύνολο, διαμόρφωση της συλλογικής μνήμης. Η λογοτεχνική μνήμη παρουσιάζεται ως ένα σημαίνον με σημασίες που υπερβαίνουν τον χώρο της ιστορίας, αυτόν της εμπειρίας, αλλά και εκείνον της λογοτεχνίας στον οποίο εντάσσεται
Στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης και της πολιτισμικής ομογενοποίησης η λειτουργία της μνήμης στη λογοτεχνία και τις άλλες τέχνες καθορίζει μια σειρά από επιμέρους παράγοντες των οποίων η ύπαρξη και η δράση έχουν άμεση επίπτωση σε έννοιες όπως πολιτισμική ταυτότητα, θέση του υποκειμένου σ΄ ένα πολιτισμικό σύνολο, διαμόρφωση της συλλογικής μνήμης. Η λογοτεχνική μνήμη παρουσιάζεται ως ένα σημαίνον με σημασίες που υπερβαίνουν τον χώρο της ιστορίας, αυτόν της εμπειρίας, αλλά και εκείνον της λογοτεχνίας στον οποίο εντάσσεται. Πρόκειται για μια σύνθετη έννοια που εμπεριέχει τόσο την ίδια την παράδοση, υπό τη μορφή της ιστορίας της λογοτεχνίας, όσο και εκείνη της ανατροπής της με την αυθόρμητη όσο και απροσδόκητη εμφάνιση αναφορών σε πρόσωπα, τόπους, γεγονότα, εποχές. Στο παρόν βιβλίο μια σειρά πανεπιστημιακών- ερευνητών, επιχειρεί μια συγκριτολογική προσέγγιση στο θέμα η οποία φωτίζει με μοναδικό τρόπο τις πτυχές και διακλαδώσεις της λογοτεχνικής μνήμης, τόσο σε σχέση με τις άλλες λογοτεχνίες όσο και με τις καλές τέχνες, μέσα από τη χρήση θεωρητικών οργάνων που προέρχονται από τον ευρύτερο χώρο των ανθρωπιστικών επιστημών.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΕκδότηςGUTENBERG ΠΑΝ/ΚΑ-ΕΚΔ. ΕΠΙΧ/ΕΙΣ Γ.ΔΑΡΔΑΝΟΣ & Κ.ΔΑΡΔΑΝΟΣ
Barcode9789600114270
ISBN978-960-01-1427-0
Σελίδες644
Ημερομηνία κυκλοφορίας1 Ιουν 2011
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top