Facebook Pixel

ΜΥΘΟΙ ΤΟΥ ΑΙΣΩΠΟΥ

13,30 €
SKU
CD215187
Αποστολή σε 5-7 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον προμηθευτή

Για να ανακτήσει κλεμμένα αρχεία ενός προοδευτικού σχολείου, ένας σκληροτράχηλος πράκτορας του FBI πρέπει να μπει ως μυστικός πράκτορας στο σχολείο αναλαμβάνοντας τον ρόλο του δασκάλου.
Η πιο επικίνδυνη αποστολή της ζωής του μόλις ξεκίνησε...

Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών ανέθεσε στον συνθέτη Δημήτρη Παπαδημητρίου ένα σπονδυλωτό μουσικό έργο με αφετηρία τους Μύθους του Αισώπου. Το έργο είναι κατεξοχήν ορχηστρικό με τραγουδιστές και αφηγητή, στην κατεύθυνση δημιουργίας ρεπερτορίου στο είδος από Έλληνες συνθέτες με θέματα από την ελληνική παράδοση. Οι ήρωες των Μύθων ζωντανεύουν από θέατρο σκιών που αγγίζει την παράδοση του Καραγκιόζη, αλλά δεν περιορίζεται σε αυτήν.
Για τον συνθέτη, οι Μύθοι του Αισώπου είναι η αρχέτυπη αγωγή του πολίτη. Διαμορφώνουν κοινωνική και πολιτική σκέψη και, σε αντίθεση με τα κλασικά ευρωπαϊκά παραμύθια, δεν περιέχουν τα στοιχεία του μεταφυσικού και του φόβου.
Στην πορεία δημιουργίας του έργου, ο Γιώργος Κορδέλλας είχε την ιδέα της «συνάντησης» του Αισώπου με τον Καραγκιόζη. Κι ενώ ο Αίσωπος «συναντά» τον Καραγκιόζη και οι Μύθοι εξελίσσονται στον ιδιαίτερο κόσμο του θεάτρου σκιών, στον ίδιο κόσμο, ανάμεσα στους Μύθους, ο Αίσωπος/Καραγκιόζης μάς αφηγείται επεισόδια από τη ζωή του.
Ο Αίσωπος ταξίδεψε σε πολλά μέρη. Ίσως γι’ αυτό, πόλεις και χώρες διεκδικούν την καταγωγή του. Κάποιοι πάλι λένε ότι δεν υπήρξε ποτέ. Όσοι όμως αποδέχονται την ύπαρξή του, συμφωνούν ότι ήταν ταπεινής καταγωγής και φτωχός. Εμείς θα πούμε ότι ήταν πρόσωπο υπαρκτό, μια και η παρουσία του είναι ακόμα «αισθητή» και η κληρονομιά του πλούσια.
Οι ήρωες του είναι κυρίως ζώα που ζουν μιλούν και πράττουν σαν άνθρωποι. Οι διάλογοι είναι σύντομοι και οι ιστορίες μικρές. Δεν έγραψε ποτέ ούτε μία ιστορία – αφηγήσεις τους υπάρχουν μόνο. Κι όλες οι ιστορίες κατέληγαν σε ένα διδακτικό επιμύθιο. Οι Μύθοι του Αισώπου ταξίδεψαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Μέχρι και σήμερα, πολιτισμοί απομακρυσμένοι μεταξύ τους γνωρίζουν τους μύθους του ή έχουν παραμύθια, αφηγήσεις και ανέκδοτα που βασίζονται σε αυτούς. Οι μύθοι είναι πολλοί, και ίσως και να ήταν και περισσότεροι. Κάποιοι είναι πολύ γνωστοί, άλλοι πάλι λιγότερο.

Έργο: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Στίχοι-Κείμενα: Γιώργος Κορδέλλας
Θέατρο Σκιών: Ηλίας Καρελλάς
Την Καμεράτα διευθύνει ο Γιώργος Πέτρου
Σκηνοθετική επιμέλεια: Δημ. Παπαδημητρίου, Γ. Κορδέλλας, Ηλ. Καρελλάς
Σχεδιασμός Φωτισμών: Φίλιππος Κουτσαφτής
Ιδέα: Ραλλού Βογιατζή
Εκτέλεση Παραγωγής: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Μυρσίνη Μαργαρίτη: σοπράνο
Ειρήνη Καράγιαννη: μέτζο σοπράνο
Νίκος Σπανάτης: κόντρα τενόρος
Δημήτρης Ναλμπάντης: τενόρος
Χάρης Ανδριανός: βαρύτονος

Περισσότερες Πληροφορίες
Τραγούδια

1. Η Αρχή Του Μύθου (Ορχηστρικό)
2. Το Λιοντάρι, Ο Λύκος Κι Η Αλεπού
3. Η Ουρά Του Φιδιού
4. Ο Γάιδαρος Στο Ποτάμι
5. Χορός Για Ένα Άλογο Και Έναν Γάιδαρο (Ορχηστρικό)
6. Βελανιδιά Και Καλαμιά
7.  Ταξίδι Στον Αρχαίο Κόσμο (Ορχηστρικό)
8. Ο Δίας Και Το Φίδι
9. Ο Αστρολόγος
10. Το Πέταγμα Του Αετού (Ορχηστρικό)
11. Ο Αετός Κι Η Αλεπού

ΣυνθέτηςΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΔισκογραφικήΑΡΙΟΝΑ ΕΛΛΑΣ
FormatCD 1
Barcode5200404500013
Ημερομηνία κυκλοφορίας25 Απρ 2016
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 5-7 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον προμηθευτή
Back to Top