Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

Ο ΠΟΙΗΤΗΣ Ν. ΕΓΓΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΖΑΜΑΡΟΥ ΕΙΡ.
Ειδική Τιμή 11,87 € was 14,84 €
SKU
BK122837
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Διακρίνουμε την παλαιολιθική θρησκεία μόνο μέσα σ’ ένα αμυδρό ημίφως. Το μόνο πράγμα που θα μπορούσαμε να υποστηρίξουμε, εκτός από μια γενική αρχή συμπληρωματικότητας μεταξύ μορφών με διαφορετική σεξουαλική αξία, είναι ότι οι παραστάσεις καλύπτουν ένα σύστημα εξαιρετικά πλούσιο και πολύπλοκο απ’ ότι φανταστήκαμε.

Andre Leroi –Gourhan.

Ο Νίκος Εγγονόπουλος είναι χαρακτηριστική περίπτωση υπερρεαλιστή ποιητή, ο οποίος μολονότι προσηλώνεται σε πρωτοπόρα ευρωπαϊκά ρεύματα δεν στρέφει τα νώτα του στην ελληνική παράδοση και λογοτεχνία. Αντίθετα η πρωτοποριακή του ποίηση, όπως μπορούμε να παρατηρήσουμε, συνδέεται με την ελληνική ποιητική παράδοση (αρχαία και νεότερη) με πρόδηλους και σταθερούς δεσμούς που του επιτρέπουν αφενός να ανανεώνει και να μετασχηματίζει την ποιητική του, χρησιμοποιώντας δυναμικά αυτήν ακριβώς την παράδοση, και αφετέρου τον συστήνουν και τον "μορφώνουν" ως ποιητικό πρόσωπο. Υπό την έννοια αυτή μπορούμε να πούμε ότι στον Εγγονόπουλο παράδοση και πρωτοπορία συνδέονται με τρόπο γοητευτικό και ιδιοφυή. Η παράδοση κινητοποιεί και εμβολιάζει την προσωπική ποίηση, ενώ, την ίδια στιγμή, το παραδοσιακό υλικό (στο επίπεδο της γλώσσας και των θεμάτων) λαμπρύνεται και αναζωογονείται κάτω από το φως της προσωπικής και πρωτοποριακής τέχνης του νέου ποιητή. Ταυτόχρονα όμως αυτή η αιρετική και κάποτε επαναστατική φωνή δημιουργεί απρόβλεπτες και παράλογες αντιδράσεις με συνέπεια να σβήνει η χαρά της δημιουργίας και να τρέπεται ο νέος και πρωτοπόρος ποιητής (όπως πολλοί προγενέστεροί του) σε χώρους ιδιωτικούς και μυστικούς.
Η βαθιά και ειλικρινής σχέση του Εγγονόπουλου με την παράδοση (γλωσσική και θεματική) αποδεικνύεται πρώτον από ρητές δηλώσεις του ίδιου και δεύτερον από όλο το έργο του. Για τον λόγο αυτό αξίζει να δούμε κάποιες πληροφορίες που μας δίνει σχετικά με τη διαμόρφωση της ιδιότυπης γλώσσας και ποιήσεώς του: "Τις γνώσεις μου στη γλώσσα την ελληνική πιστεύω πως τις βοήθησε η απέραντη αγάπη που έχω για την ανάγνωση αρχαίων, βυζαντινών και μεταβυζαντινών κειμένων. [...] (Από την εισαγωγή της έκδοσης)

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΖΑΜΑΡΟΥ ΕΙΡ.
ΕκδότηςΚΑΡΔΑΜΙΤΣΑ
ISBN960-354-042-0
Σελίδες160
Ημερομηνία κυκλοφορίας1 Ιαν 1996
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top