Facebook Pixel

COMBO ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ - ΑΡΙΘΜΟΧΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΧΩΡΑΣ

ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
Ειδική Τιμή 10,40 € was 18,90 €
SKU
BK328961
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Συγγραφέας ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗ
Εκδότης ΚΕΔΡΟΣ
Barcode 9789600446210
ISBN 978-960-04-4621-0
Σελίδες 48
Εικονογράφος MARK WEINSTEIN/ΜΑΡΚ ΓΟΥΑΙΝΣΤΑΙΝ
Έτος παραγωγής 2016
Ημερομηνία κυκλοφορίας 1 Φεβ 2016

 


ΑΡΙΘΜΟΧΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΧΩΡΑΣ

Συγγραφέας ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗ
Εκδότης ΚΕΔΡΟΣ
Barcode 9789600449204
ISBN 978-960-04-4920-4
Σελίδες 64
Εικονογράφος MARK WEINSTEIN/ΜΑΡΚ ΓΟΥΑΙΝΣΤΑΙΝ
Έτος παραγωγής 2018
Ημερομηνία κυκλοφορίας 23 Μαΐ 2018

 

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

Το μαθηματικό παραμύθι Ο βασιλιάς των αριθμών εμπνέεται από τις γνώσεις και τις καθημερινές εμπειρίες των παιδιών για τους μικρούς, μεγάλους και πολύ μεγάλους αριθμούς. Τα παιδιά μιας τάξης πραγματοποιούν μαζί με τη δασκάλα τους έναν πρωτότυπο διαγωνισμό προκειμένου να ανακηρύξουν βασιλιά τον αγαπημένο τους αριθμό. Παραθέτουν τις απόψεις τους και αιτιολογούν τις απαντήσεις τους. Απαντήσεις αναμενόμενες αλλά και ανατρεπτικές, σαν αυτές που μόνο εκείνα δίνουν.

Τι γνωρίζουν τα παιδιά για τους αριθμούς; Είναι οι αριθμοί παντού στον κόσμο ίδιοι; Τι είναι το 0, το 1.000.000 και το 1.000.000.000; Ποιος αριθμός θα αναδειχθεί νικητής;

Στόχος του παραμυθιού είναι τόσο η καλλιέργεια και η διεύρυνση της μαθηματικής γνώσης όσο και η ευαισθητοποίηση των παιδιών σε ζητήματα διαπολιτισμικής εκπαίδευσης. Αποτελεί ένα πολύτιμο βοήθημα, που χωρίς διδακτισμό προτρέπει τα παιδιά να αναστοχαστούν για το διαφορετικό που υπάρχει παντού γύρω μας, ακόμα και στα μαθηματικά.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, αλλά και σε όσους τα πλαισιώνουν, γονείς και εκπαιδευτικούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για την ανάπτυξη και εμπέδωση των αριθμητικών εννοιών και δεξιοτήτων που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών. Συνοδεύεται από μαθηματικές δραστηριότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν ατομικά και ομαδικά.


ΑΡΙΘΜΟΧΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΧΩΡΑΣ

Οι κάτοικοι της Αριθμοχώρας και οι κάτοικοι της Γραμματοχώρας ζούσαν πάντα μακριά κι αγαπημένοι. Ξαφνικά, μια μέρα, όλα αλλάζουν.

Γιατί οι αριθμοί και τα γράμματα άρχισαν να μαλώνουν στα καλά καθούμενα;

Ποια είναι πιο αναγκαία στη ζωή των ανθρώπων;

Πώς θα βοηθήσει ο μικρός Μάρκος να επιλυθεί η μεταξύ τους διένεξη;

Ώσπου να βρεθεί μια λύση, και μόλις μια ανάσα πριν οι δύο χώρες φτάσουν στον πόλεμο, τα παιδιά θα ανακαλύψουν πού και πόσο μας χρησιμεύουν τα γράμματα και οι αριθμοί στη ζωή μας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-8 ετών), αλλά και σε όσους τα πλαισιώνουν, γονείς και εκπαιδευτικούς. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αφορμή για την ανάπτυξη και εμπέδωση των αριθμητικών εννοιών και δεξιοτήτων που περιλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών. Συνοδεύεται από αριθμητικές δραστηριότητες που μπορούν να αξιοποιηθούν ατομικά και ομαδικά.


Δυο λόγια για τη σειρά

Η σειρά Μαθηματικά παραμύθια απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς τους. Αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση στη μονομερή προσέγγιση των μαθηματικών εννοιών χωρίς κάποιο πλαίσιο αναφοράς. Οι μαθηματικές έννοιες που παρουσιάζονται σε κάθε βιβλίο της σειράς αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της πλοκής ενός παραμυθιού.

Τα βιβλία της σειράς δεν είναι απλά παραμύθια, αλλά καλλιεργούν τη διασκεδαστική και ταυτόχρονα δημιουργική ενασχόληση των παιδιών με τις μαθηματικές έννοιες και δεξιότητες. Μ’ αυτό τον τρόπο επιδιώκεται τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας (4-8 ετών) να αγαπήσουν τα μαθηματικά, να μπορούν να συνδέουν τις μαθηματικές έννοιες με την καθημερινή ζωή και σταδιακά να μυηθούν στον μαθηματικό αλφαβητισμό.

Κάθε παραμύθι πραγματεύεται μια μαθηματική έννοια και χρησιμοποιείται ως αφορμή για την εξερεύνηση της μαθηματικής γνώσης με τρόπο εύληπτο και δημιουργικό. Οι εκπαιδευτικοί, που ενσωματώνουν στη διδασκαλία τους παιδικά βιβλία με μαθηματικό περιεχόμενο, έχουν έτσι ένα εκπληκτικό απόθεμα από πηγές, που τους βοηθούν με τον πλέον δημιουργικό τρόπο στην εκπλήρωση των στόχων του αναλυτικού προγράμματος που σχετίζονται με τα μαθηματικά.

Στο τέλος κάθε βιβλίου περιλαμβάνονται μαθηματικές δραστηριότητες, οι οποίες μπορούν να αξιοποιηθούν ατομικά στο σπίτι, με τη βοήθεια κάποιου ενήλικα, ή ομαδικά στο σχολείο υπό τη μορφή παιχνιδιού. Ο στόχος είναι διττός: η καλλιέργεια και διερεύνηση της μαθηματικής γνώσης που απορρέει από κάθε παραμύθι με τρόπο ευχάριστο, αλλά και η ευαισθητοποίηση σε ζητήματα διαφορετικότητας με όχημα τα μαθηματικά.

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
ΕκδότηςΚΕΔΡΟΣ
Ημερομηνία κυκλοφορίας12 Απρ 2022
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:COMBO ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ: Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ - ΑΡΙΘΜΟΧΩΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΟΧΩΡΑΣ
Η Βαθμολογία σας
Back to Top