Facebook Pixel

COMBO ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ - 1821 - ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ - Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
Ειδική Τιμή 27,70 € was 55,40 €
SKU
BK332227
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Συγγραφέας CAROLINE FINKEL/ΚΑΡΟΛΙΝ ΦΙΝΚΕΛ
Εκδότης ΔΙΟΠΤΡΑ
Barcode 9789603643302
ISBN 978-960-364-330-2
Σελίδες 776
Έτος παραγωγής 2007
Μεταφραστής ΔΕΛΕΓΚΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
Ημερομηνία κυκλοφορίας 16 Μαΐ 2007

1821 - ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Συγγραφέας ΛΑΖΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
Εκδότης ΔΙΟΠΤΡΑ
Barcode 9789606532467
ISBN 978-960-653-246-7
Σελίδες 280
Έτος παραγωγής 2021
Ημερομηνία κυκλοφορίας 11 Μαρ 2021

 


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Συγγραφέας MIJATOVIC CEDOMIL/ΜΙΓΙΑΤΟΒΙΤΣ ΤΣΕΝΤΟΜΙΛ
Εκδότης ΔΙΟΠΤΡΑ
Barcode 9789603643463
ISBN 978-960-364-346-3
Σελίδες 240
Έτος παραγωγής 2007
Μεταφραστής ΜΙΧΑΛΗΣ ΔΕΛΕΓΚΟΣ
Ημερομηνία κυκλοφορίας 15 Μαΐ 2007

 

ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ

Τα Οθωμανικά χρονικά αφηγούνται ότι ο πρώτος Σουλτάνος, ο Οσμάν, ονειρεύτηκε τη δυναστεία που θα ίδρυε... οι απόγονοι του Οσμάν συνδύασαν την εφευρετικότητα των νομαδικών καταβολών τους με την αυτοκρατορική άποψη του κόσμου που διέθετε το κατακτημένο Βυζάντιο.
Το αποτέλεσμα ήταν ένα πολυεθνικό κράτος που διαφέντευε για έξι αιώνες περιοχές οι οποίες εκτείνονταν, στο απόγειο του, από την Ουγγαρία μέχρι τον Περσικό Κόλπο και από τη Βόρειο Αφρική μέχρι τον Καύκασο. Η σταδιακή εξέλιξή του και η τελική καταστροφή του στα πεδία των μαχών του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, είναι ένα δυναμικό έπος, που διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στην κατανόηση στης ιστορίας του σύγχρονου κόσμου.

«Η Caroline Finkel μεταφέρει στον αναγνώστη αβίαστα το έντονα δραματικό στοιχείο της Οθωμανικής ιστορίας»
Ορχάν Παμούκ, συγγραφέας


1821 - ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Προεπαναστατικά χρόνια. Μέσα από γλαφυρές και ενδιαφέρουσες αφηγήσεις διερευνώνται με κριτική ματιά οι πραγματικότητες των γυναικών στα Γιάννενα, την Αθήνα, τις Κυκλάδες, τη Χίο και την Ύδρα.  
Η προετοιμασία του Αγώνα. Στον απόηχο του ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, Φαναριώτισσες και γυναίκες της αναδυόμενης αστικής τάξης αναλαμβάνουν έντονη μορφωτική και πολιτιστική δράση.  
Η Επανάσταση. Γυναίκες εν πολέμω. Μέσα από μια ποικιλία ιστορικών πηγών διερευνάται ο τρόπος με τον οποίο έδρασαν οι γυναίκες στον πόλεμο, η επικουρική και ενίοτε η πολεμική τους δραστηριότητα. Γυναίκες ως «βάρος», γυναίκες ως «λάφυρο», γυναίκες στα χαρέμια. 
Επώνυμες και διάσημες γυναίκες του 1821. Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα και Μαντώ Μαυρογένους. Οι εξαιρετικές και ασυνήθιστες πράξεις τους τις έβγαλαν από την αφάνεια και τις έφεραν στο επίκεντρο συνταρακτικών εξελίξεων που ξεπερνούσαν τα κοινωνικά όρια του φύλου τους. 
Οι μαζικές αιχμαλωσίες. Χριστιανές και μουσουλμάνες στην Πελοπόννησο, τη Νάουσα, τη Χίο, τα Ψαρά, την Κάσο και την Αθήνα αντιμετωπίστηκαν ως λεία πολέμου προς εκμετάλλευση και εμπόρευμα για προσπορισμό κέρδους. 
Ο Καποδίστριας. Με φόντο τις πρώτες προσπάθειες συγκρότησης του ελληνικού κράτους, θίγονται ζητήματα μέριμνας των χιλιάδων εξαθλιωμένων προσφύγων, των ηθικών αμοιβών και των συντάξεων για τις χήρες των αγωνιστών, της γυναικείας εκπαίδευσης και της απουσίας των γυναικών από την πολιτική ζωή και τα πολιτειακά κείμενα του Αγώνα.

Τελικά, τι άλλαξε στη ζωή των γυναικών από την οθωμανική κοινωνία στον δρόμο για το ανεξάρτητο ελληνικό κράτος; 

 


Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Μια αντικειμενική και ενδιαφέρουσα ιστορική μελέτη του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης από τον υπουργό Εξωτερικών Σερβίας-Μαυροβουνίου στα τέλη του 19ου αιώνα.

Ο συγγραφέας και υπουργός Εξωτερικών Σερβίας-Μαυροβουνίου στα τέλη του 19ου αιώνα, είχε πρόσβαση σε σπάνια κείμενα από χρονικογράφους όπως οι Φραντζής, Δούκας και Barbaro. Αποτέλεσμα είναι μια αντικειμενική αλλά και ενδιαφέρουσα ιστορική μελέτη για τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.

Περισσότερες Πληροφορίες
ΕκδότηςΔΙΟΠΤΡΑ
Ημερομηνία κυκλοφορίας30 Σεπ 2022
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Αξιολογείτε:COMBO ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
Η Βαθμολογία σας
Back to Top