ΡΕΥΣΤΟΙ ΚΑΙΡΟΙ

BAUMAN ZYGMUNT/ΣΙΓΚΜΟΥΝΤ ΜΠΑΟΥΜΑΝ
Ειδική Τιμή 10,36 € was 14,39 €
SKU
BK291152
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη

Ο Μικρός Πρίγκιπας, ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία στον κόσμο, και Η νύχτα που γεννήθηκε η αγάπη της Σοφίας Μαντουβάλου, μια συγκλονιστική ωδή στην αγάπη, διασκευάζονται για θεατρική παράσταση παιδιών προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.
Δύο ενδιαφέρουσες προτάσεις για χριστουγεννιάτικη και καλοκαιρινή παράσταση και πολλές, πρωτότυπες ιδέες για σκηνικά, κοστούμια και μουσική!
Η μοναδική εμπειρία της δημιουργίας μιας θεατρικής παράστασης για παιδιά μέσα από δύο σπουδαία έργα!

Ένα από τα καλύτερα βιβλία του Ζίγκμουντ Μπάουμαν, μια συνοπτική παρουσίαση των κυριότερων ιδεών και σκέψεων του γνωστού στοχαστή. Κατά την ιδιαίτερα παραγωγική τελευταία περίοδο της ζωής του, προσπάθησε να ρίξει φως στην ανθρώπινη κατάσταση την εποχή της παγκοσμιοποίησης. Ανατέμνοντας τον σημερινό κόσμο, σε αυτό που ονομάζει συνθήκες «ρευστής νεωτερικότητας», πραγματεύεται την υποβάθμιση της δημοκρατίας, τον διαχωρισμό εξουσίας και πολιτικής, τον περιορισμό του κοινωνικού κράτους και την προώθηση των ιδιωτικών ανασφαλών κόσμων.
Ο Μπάουμαν μιλάει για τη δημοκρατία, τη διαχείριση των φόβων, τη ρευστότητα των θεσμών, τη μετανάστευση, την αποσάθρωση της ζωής στην πόλη, την υπονόμευση της πολιτικής δράσης, την αλληλεγγύη και την κοινότητα. Περιγράφει τέλος την ουτοπία και την επίμονη και υπομονετική προσπάθεια που χρειάζεται για να αναγεννηθεί.

Στις «ανεπτυγμένες» τουλάχιστον χώρες του πλανήτη έχουν λάβει χώρα, ή λαμβάνουν χώρα, θεμελιακές εξελίξεις με έντονες διασυνδέσεις. Οι εξελίξεις αυτές διαμορφώνουν ένα καινούργιο και πρωτόγνωρο πλαίσιο για τις δραστηριότητες των ατόμων, δημιουργώντας μια σειρά από πρωτοφανείς προκλήσεις.
Κατ’ αρχάς, αναφέρεται το πέρασμα από τη «σταθερή» στη «ρευστή» φάση της νεωτερικότητας, δηλαδή σε συνθήκες όπου οι κοινωνικές μορφές (οι δομές που περιορίζουν τις ατομικές επιλογές, οι θεσμοί που διαφυλάσσουν την επανάληψη των καθημερινών πρακτικών, τα πρότυπα αποδεκτής συμπεριφοράς) δεν μπορούν, και δεν αναμένεται πλέον, να διατηρούν τη μορφή τους για πολύ, γιατί αποσυντίθενται και διαλύονται πιο γρήγορα από το χρόνο που χρειάζεται για να διαμορφωθούν, πόσο μάλλον για να έχουν και συνέπειες. Οι κοινωνικές μορφές, είτε οι υφιστάμενες είτε οι προδιαγραφόμενες, είναι απίθανο να διαθέτουν αρκετό χρόνο ώστε να σταθεροποιηθούν. Συνεπώς, δεν μπορούν να έχουν το ρόλο του πλαισίου αναφοράς για την ανθρώπινη δράση και τη διαμόρφωση μακροχρόνιων στρατηγικών για τη ζωή.

 

 

Από την εισαγωγή του συγγραφέαΜία δυνατή φωνή ηθικής υπέρ των φτωχών και των μη προνομιούχων σε έναν κόσμο όπου η παγκοσμιοποίηση έχει φέρει τα πάνω κάτω.
Washington Post

Χρειαζόμαστε το όραμα και τη σκέψη του Μπάουμαν. Τα γραπτά του βοηθούν τους αναγνώστες να στοχαστούν την εποχή μας αλλά και την ίδια τους τη ζωή με εντελώς διαφορετικό τρόπο.
The New York Times

Ένας από τους επιφανέστερους κοινωνιολόγους των τελευταίων δεκαετιών.
Los Angeles Times

Η κοινωνιολογική σκέψη του Μπάουμαν βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση με τον «κατεστημένο» κοινωνιολογικό λόγο, αφού αυτό που τον ενδιαφέρει δεν είναι το πώς λειτουργούν τα δομικά συστήματα, αλλά κυρίως πώς βιώνουν οι άνθρωποι τις σχέσεις τους μέσα στα συστήματα.
Γιώργος Σιακαντάρης, Bookpress

Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςBAUMAN ZYGMUNT/ΣΙΓΚΜΟΥΝΤ ΜΠΑΟΥΜΑΝ
ΕκδότηςΜΕΤΑΙΧΜΙΟ
Barcode9789604556137
ISBN978-960-455-613-7
Σελίδες192
Ημερομηνία κυκλοφορίας28 Αυγ 2017
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top