Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΜΑΤΣΑΓΓΟΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
Ειδική Τιμή 48,52 € was 64,69 €
SKU
BK264307
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Τα δύο μέρη του παρόντος έργου ασχολούνται με τη θεωρία και την πράξη της διδασκαλίας στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης εκπαίδευσης. Το πρώτο μέρος παρουσιάζει τα ιστορικά και επιστημολογικά πλαίσια ανάπτυξης της διδασκαλίας και στη συνέχεια πραγματεύεται βασικά θεωρητικά ερωτήματα σχετικά με την έννοια και φύση της διδασκαλίας, τη σχέση της με τη μάθηση, το ρόλο της στην εκπαίδευση και το ρόλο του εκπαιδευτικού στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία
Τα δύο μέρη του παρόντος έργου ασχολούνται με τη θεωρία και την πράξη της διδασκαλίας στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης εκπαίδευσης. Το πρώτο μέρος παρουσιάζει τα ιστορικά και επιστημολογικά πλαίσια ανάπτυξης της διδασκαλίας και στη συνέχεια πραγματεύεται βασικά θεωρητικά ερωτήματα σχετικά με την έννοια και φύση της διδασκαλίας, τη σχέση της με τη μάθηση, το ρόλο της στην εκπαίδευση και το ρόλο του εκπαιδευτικού στη διδακτική και μαθησιακή διαδικασία. Για την προσέγγιση των παραπάνω ερωτημάτων, η παρούσα εργασία δεν υιοθετεί κάποια επίσημη και καθιερωμένη θεωρία της διδασκαλίας, αλλά στρέφεται στη σκέψη του εκπαιδευτικού και του προτείνει εργαλεία και διαδικασίες καταγραφής, συστηματοποίησης, συνειδητοποίησης, επεξεργασίας και διαπραγμάτευσης με τρίτους των προσωπικών του αντιλήψεων για τα ερωτήματα αυτά. Το σύστημα των αντιλήψεων αυτών συγκροτεί την Προσωπική Θεωρία, την οποία ο εκπαιδευτικός ασπάζεται και διαπραγματεύεται συνεχώς με τον εαυτόν του και τους άλλους, δεδομένου ότι τα ερωτήματα της και οι αντιλήψεις των εκπαιδευτικών για αυτά είναι εν πολλοίς αξιακής φύσης και έχουν παιδαγωγικές, ηθικές και κοινωνικές προεκτάσεις. Η διαπίστωση αυτή υπογραμμίζει την αναγκαιότητα να διατηρήσει ο εκπαιδευτικός μια κριτική και στοχαστική στάση προς τις επιλογές του και την εκπαίδευση. Το δεύτερο μέρος της εργασίας, που αναφέρεται στην πράξη της διδασκαλίας, υιοθετεί την κριτική και στοχαστική προσέγγιση του πρώτου μέρους και διαμορφώνει το πλαίσιο οργάνωσης εναλλακτικών Στρατηγικών Διδασκαλίας, οι οποίες προσφέρονται για την υλοποίηση των εκπαιδευτικών επιδιώξεων ενός σύγχρονου Προγράμματος Σπουδών. Οι εν λόγω στρατηγικές, ενσωματώνοντας δεξιότητες και στάσεις κριτικής σκέψης στη διαδικασία της μάθησης, συμβάλλουν στην απόκτηση γνώσεων, στην εμβάθυνση της κατανόησης και στην ανάπτυξη της κριτικής σκέψης των μαθητών. Έτσι διασφαλίζουν στους μαθητές τις προϋποθέσεις για την αυτό-ρυθμιζόμενη μαθησιακή και κοινωνική συμπεριφορά, για την δια βίου μάθηση και για τον ρόλο του ενεργού και υπεύθυνου πολίτη στο κοινωνικό γίνεσθαι.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΜΑΤΣΑΓΓΟΥΡΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΕκδότηςGUTENBERG ΠΑΝ/ΚΑ-ΕΚΔ. ΕΠΙΧ/ΕΙΣ Γ.ΔΑΡΔΑΝΟΣ & Κ.ΔΑΡΔΑΝΟΣ
Barcode9789600114416
ISBN978-960-01-1441-6
Σελίδες1135
Ημερομηνία κυκλοφορίας15 Νοε 2011
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top