Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ ΤΟΥ 19ου ΑΙΩΝΑ

ΛΥΡΙΝΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Ειδική Τιμή 6,76 € was 9,01 €
SKU
BK69667
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Η μελέτη της πολιτικής σκηνής στον 19ο αιώνα σε τοπικό επίπεδο αποτελεί μια πρόκληση για το μελετητή των κοινωνικών και πολιτικών φαινομένων. Το ενδιαφέρον του θέματος έγκειται στο ότι παρά τα επιφανειακά εξειδικευμένο αντικείμενο της έρευνας, η μελέτη παραπέμπει στη συνολική ανάλυση της τοπικής κοινωνίας και στη σύνδεσή της με τα γενικότερα χαρακτηριστικά και εξελίξεις που οροθετούν την ελληνική κοινωνία του 19ου αιώνα Η ανάλυση των πολιτικών «τζακιών» δεν είναι μόνο ένα κεντρικό θέμα για την έρευνα της ελληνικής κοινωνίας του 19ου αιώνα και για την συγκρότηση της κυρίαρχης ομάδας στη νεότερη Ελλάδα
Η μελέτη της πολιτικής σκηνής στον 19ο αιώνα σε τοπικό επίπεδο αποτελεί μια πρόκληση για το μελετητή των κοινωνικών και πολιτικών φαινομένων. Το ενδιαφέρον του θέματος έγκειται στο ότι παρά τα επιφανειακά εξειδικευμένο αντικείμενο της έρευνας, η μελέτη παραπέμπει στη συνολική ανάλυση της τοπικής κοινωνίας και στη σύνδεσή της με τα γενικότερα χαρακτηριστικά και εξελίξεις που οροθετούν την ελληνική κοινωνία του 19ου αιώνα Η ανάλυση των πολιτικών «τζακιών» δεν είναι μόνο ένα κεντρικό θέμα για την έρευνα της ελληνικής κοινωνίας του 19ου αιώνα και για την συγκρότηση της κυρίαρχης ομάδας στη νεότερη Ελλάδα. Πρόκειται για θέμα που απαιτεί το συνδυασμό της ιστορικής έρευνας με τα δεδομένα της πολιτικής και κοινωνικής θεωρίας και που παραπέμπει σε σημαντικά θεωρητικά ζητήματα, καθώς και σε συγκρίσεις με ανάλογες εμπειρίες στον ευρωπαϊκό χώρο. Η μελέτη, λοιπόν, της διαμόρφωσης και εξέλιξης των ηγετικών οικογενειών της Αχαΐας του 19ου αιώνα γράφτηκαν με στόχο το συνδυασμό της ιστορικής έρευνας με την πολιτική ανάλυση και ταυτόχρονα το διάλογο μεταξύ θεωρίας και εμπειρικής έρευνας. Στόχος του βιβλίου είναι να προσφέρει αφ' ενός μια νέα θεωρητική οπτική για τη μελέτη της πολιτικής κατά τον 19ο αιώνα και αφ' ετέρου νέα στοιχεία για την άνοδο και παρακμή των πολιτικών «τζακιών».
Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΛΥΡΙΝΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΕκδότηςΘΕΜΕΛΙΟ
ISBN960-310-154-0
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top