Facebook Pixel

Επιστροφή Παραγγελίας


Επιστροφή της παραγγελίας μπορεί να γίνει μόνο στις παρακάτω δύο περιπτώσεις:

1) Από λάθος της εταιρείας μας ή παραλαβή ελαττωματικού προϊόντος.

Σε περίπτωση παραλαβής λάθος προϊόντων, ή ζημιάς τους κατά την αποστολή, παρακαλώ ενημερώστε μας στην διεύθυνση info@greekbooks.gr δηλώνοντας ως θέμα του e-mail σας "Λάθος Προϊόν", "Κατεστραμμένο Προϊόν" και τα στοιχεία της παραγγελίας σας (Ονοματεπώνυμο, e-mail παραγγελίας, αριθμό παραγγελίας), έτσι ώστε το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών να σας καθοδηγήσει για τις ενέργειες σας.
*Η χρέωση των εξόδων επιστροφής βαρύνουν την εταιρεία, αρκεί ο πελάτης να επιλέξει την ίδια εταιρεία αποστολών από την οποία παρέλαβε το δέμα του.

Μόλις παραληφθεί η επιστροφή και επιβεβαιώσουμε την καλή κατάσταση των ειδών, θα σας επιστρέψουμε την αξία των ειδών στην κάρτα ή PayPal με τα οποία έγινε η πληρωμή ή (αν πληρώθηκαν με αντικαταβολή) στον τραπεζικό λογαρισμό που θα μας υποδείξετε.

2) Επιστροφή ή αλλαγή προϊόντων.

Εάν μετά την παραλαβή της παραγγελίας και εντός 5 εργάσιμων ημερών θελήσετε την επιστροφή ή αλλαγή των προϊόντων σας, θα πρέπει  να μας ενημερώστε μας στην διεύθυνση sales@greekbooks.gr δηλώνοντας ως θέμα του e-mail "Επιστροφή - Αντικατάσταση προϊόντων".
Η επιστροφή θα πρέπει να γίνει όπως παρακάτω:

*Η χρέωση των εξόδων επιστροφής βαρύνουν τον πελάτη:
Η παραπάνω επιστροφή επιβαρύνεται με έξοδα παραλαβής & διαχείρισης 3.50€ τα οποία θα συμφωνηθούν με την εκάστοτε από τις παραπάνω επιλογές σας. Xρηματικό ποσό δεν επιστρέφεται, εκτός εάν το λάθος βαρύνει την εταιρεία. (Παρ. 1)

 Για τις παραγράφους 1 & 2 ισχύουν τα παρακάτω:
α. Αποστέλοντας το/τα στην αρχική κατάσταση και συσκευασία σε ασφαλές πακέτο μαζί με το παραστατικό πληρωμής.
β. Με ιδιωτική εταιρεία αποστολών (courier) ή συστημένο ταχυδρομικώς, καθώς σε περίπτωση απώλειας του δέματος δεν είναι δυνατόν να γίνει η απαιτούμενη πίστωση.

 

Έλεγχος & Επιστροφή Χρημάτων: Εφόσον το προϊόν παραληφθεί από εμάς, και αφού ελεγχθεί και διαπιστωθεί η καλή του κατάσταση, θα σας επιστρέψουμε στο σύνολό του το τίμημα που έχετε καταβάλει για τη συγκεκριμένη αγορά, με τον ίδιο τρόπο που το είχατε εξοφλήσει το αργότερο εντός 7 εργάσιμων ημερών.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΙΜΗΜΑΤΟΣ στο πλαίσιο επιστροφής προϊόντος:
Διευκρινίζεται ότι:
- Αν η πληρωμή του είχε γίνει από εσάς με την χρήση Πιστωτικής ή Χρεωστικής κάρτας, Paypal, η ΕΤΑΙΡΕΙΑ μας υποχρεούται να ενημερώσει την Τράπεζα/Paypal, για την ακύρωση της συναλλαγής και η Τράπεζα/Paypal θα προχωρήσει σύμφωνα με τους όρους που προβλέπονται από τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του πελάτη (εσείς) και της Τράπεζας του. Η Εταιρεία μετά από την ενημέρωση αυτή δεν φέρει καμία ευθύνη για την υλοποίηση των όρων της προαναφερθείσας σύμβασης μεταξύ του πελάτη και της Τράπεζας/Paypal, καθώς και για τον χρόνο και τρόπο εκτέλεσης του αντιλογισμού της εν’ λόγω συναλλαγής.
- Στην περίπτωση που η εξόφληση του τιμήματος έχει γίνει με Τραπεζικό έμβασμα ή αντικαταβολή, προκειμένου να σας επιστραφεί το εν λόγω ποσό, θα υποδεικνύετε από πλευράς σας Τραπεζικό λογαριασμό σε ένα από τα τραπεζικά ιδρύματα: EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ALPHA BANK, (αποστέλλοντας αποδεικτικό ότι είστε ο δικαιούχος αυτού) στον οποίο θα γίνεται με κατάθεση η επιστροφή του τιμήματος του προϊόντος. Για κατάθεση σε οποιοδήποτε άλλο τραπεζικό κατάστημα πλέον των συνεργαζομένων με την εταιρεία μας, θα επιβαρύνεστε με τα έξοδα συναλλαγής. **Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που για την ακύρωση της συναλλαγής μεταξύ της εταιρείας μας και του πελάτη ευθύνεται η εταιρεία.

 

Δικαίωμα υπαναχώρησης

Το Δικαίωμα Υπαναχώρησης (για τις ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές παραγγελίες, γενικότερα για τις παραγγελίες εξ αποστάσεως) καθορίζει ότι δικαιούστε να υπαναχωρήσετε από την σύμβαση που έχετε συνάψει με την παραγγελία σας εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή των προϊόντων, χωρίς να υποχρεούστε να δώσετε οποιαδήποτε εξήγηση.

Η προθεσμία υπαναχώρησης λήγει 14 ημερολογιακές ημέρες από την επομένη της ημέρας παραλαβής σας.

Προκειμένου να ασκήσετε το δικαίωμα υπαναχώρησης, οφείλετε να μας ενημερώσετε για την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση, με μια ξεκάθαρη δήλωση που θα σταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. 

Για να τηρήσετε την προθεσμία υπαναχώρησης, είναι αρκετό να στείλετε τη δήλωσή σας περί άσκησης του δικαιώματος υπαναχώρησής σας στην διεύθυνση info@greekbooks.gr πριν λήξει η προθεσμία υπαναχώρησης.

Συνέπειες της υπαναχώρησης : Εάν υπαναχωρήσετε από την σύμβαση που έχει συναφθεί με την παραγγελία σας, θα σας επιστρέψουμε όλα τα χρήματα που λάβαμε από εσάς, εκτός των εξόδων παράδοσης, χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οπωσδήποτε εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα που θα πληροφορηθούμε την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από την παρούσα σύμβαση. Θα εκτελέσουμε την ανωτέρω επιστροφή χρημάτων χρησιμοποιώντας το ίδιο μέσο πληρωμής που εσείς χρησιμοποιήσατε για την αρχική συναλλαγή.

Η δυνατότητα αυτή προϋποθέτει φυσικά ότι τα προϊόντα που θα επιστρέψετε θα φτάσουν σε μας στην ίδια καλή κατάσταση όπως τα παραλάβατε (σε συσκευασία που θα διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει φθορά κατά την επιστροφή), ότι δεν θα φέρουν καμία ένδειξη ότι έχουν χρησιμοποιηθεί ή φωτοτυπηθεί, και ότι η αλλαγή θα γίνει εντός της προθεσμίας των 14 ημερών από την παραλαβή σας.

Το δικαίωμα υπαναχώρησης ισχύει εφόσον:
- το προϊόν βρίσκεται στην αρχική του κατάσταση, με το σύνολο των εξαρτημάτων και των εντύπων που το συνοδεύουν
- η σχετική δήλωσή σας γίνει πριν την παρέλευση του 14ημέρου από την παράδοσή του σε εσάς
- τα ανωτέρω δεν ισχύουν όταν, το αντικείμενο του οποίου είναι ένα προϊόν, κατασκευασμένο σύμφωνα με τις προδιαγραφές του πελάτη ή που εξυπηρετεί την ικανοποίηση των προσωπικών του αναγκών. (σ.σ. δείτε παρακάτω "Εξαιρέσεις")

Έξοδα Αποστολής: η επιστροφή γίνεται με δικό σας μέσο και κόστος εντός 14 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα της σχετικής ως άνω Δήλωσής σας για Υπαναχώρηση (είτε το επιστρέφετε εσείς στο σημείο που σας υποδεικνύουμε, είτε το αποστέλλετε με κάποιο μεταφορέα).

Έλεγχος & Επιστροφή Χρημάτων: (όπως αναφέρονται στην παράγραφο ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ).

 

Όροι και προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος Υπαναχώρησης
Το δικαίωμα υπαναχώρησης μπορείτε να το ασκήσετε το αργότερο εντός δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή του προϊόντος από εσάς ώστε να θεωρηθεί εμπρόθεσμη και δεν χρειάζεται κάποια επιπλέον αιτιολόγηση από εσάς.

Προϋπόθεση για την έγκυρη άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης είναι το προϊόν να είναι στην αρχική του κατάσταση, η συσκευασία του να είναι η αυθεντική, σε άριστη κατάσταση, όχι κατεστραμμένη ή ελλιπής ή με εμφανή σημάδια φθοράς και να περιλαμβάνονται όλα τα παρελκόμενα, τυχόν δώρα, συνοδευτικά προϊόντα και υλικά.

Σε περίπτωση όπου το προϊόν έχει χάσει την αξία του λόγω κακής μεταχείρισης η οποία ξεφεύγει από την απλή εξέταση της λειτουργικότητας και των χαρακτηριστικών του προϊόντος, θα πρέπει να αποκαταστήσετε με χρηματική αποζημίωση τη μείωση της αξίας του. Σε αυτήν την περίπτωση από το ποσό που θα σας επιστρέψουμε, θα αφαιρεθεί η συγκεκριμένη χρηματική αποζημίωση. Σε κάθε τέτοια περίπτωση συμψηφισμού θα ενημερωθείτε πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία πίστωσης και επιστροφής των χρημάτων. Ειδικά στις περιπτώσεις εξαρτημάτων ή ανταλλακτικών και σε όσες το υλικό απαιτεί κατάλληλη τεχνογνωσία τόσο για την επιλογή του όσο και για την εγκατάσταση του και το οποίο δεν μπορεί να λειτουργήσει σαν αυτόνομη μονάδα, θεωρείται ότι η αποσφράγιση της συσκευασίας του συνεπάγεται αυτόματα ότι έχει χάσει τουλάχιστον το 50% της εμπορικής του αξίας και σε περίπτωση υπαναχώρησης θα πιστώνεται ανάλογα στο 50% ή και λιγότερο της αξίας τιμολόγησης.

Εξαιρέσεις του Δικαιώματος Υπαναχώρησης:
Το δικαίωμα Υπαναχώρησης δεν ισχύει για τις περιπτώσεις που εξαιρούνται από την κείμενη νομοθεσία και νομολογία, όπως λ.χ. προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί για εσάς με δικές σας προδιαγραφές ή/και είναι σαφώς εξατομικευμένα, προϊόντα που λόγω της φύσης τους είναι, μετά την παράδοση, αναπόσπαστα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία, προϊόντα που δεν είναι κατάλληλα για επιστροφή για λόγους προστασίας της υγεία ή της υγιεινής εφόσον έχουν αποσφραγιστεί ή μπορούν να αλλοιωθούν.


Ακύρωση Παραγγελίας - Άρνηση παραλαβής.

Η παραγγελία σας μπορεί να ακυρωθεί για όσο διάστημα τα προϊόντα βρίσκονται σε status "Νέα Παραγγελία" (ΝΠ) και "Υπό Επεξεργασία"(ΥΠ). Απλά στείλτε μας μήνυμα προς info@greekbooks.gr δηλώνοντας ως θέμα "Ακύρωση Παραγγελίας" και αναγράφοντας τα στοιχεία της παραγγελίας σας.
Για να μπορείτε να ελέγξετε το Status των προϊόντων της παραγγελίας σας, θα πρέπει να κάνετε login στον λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει στο greekbooks.gr.
Εάν έχετε πραγματοποιήσει παραγγελία ως επισκέπτης (guest), ενημερώνεστε μέσω e-mail για το τις αλλαγές του Status της παραγγελία σας.
Εφόσον θέλετε να ζητήσετε ακύρωση της παραγγελίας σας, θα πρέπει να μας ενημερώσετε είτε τηλεφωνικά είτε μέσω e-email καθημερινά 09:00 - 14:00, στην ηλεκτρονική διεύθυνση sales@greekbooks.gr  πριν λάβετε ενημέρωση από την εταιρεία μας ότι η παραγγελία σας βρίσκεται στο στάδιο της "Τιμολόγησης".

 

Σε περίπτωση ακύρωσης αφού έχει αποσταλεί η παραγγελία και πριν την παράδοσή της, ο πελάτης επιβαρύνεται μόνον με τα σχετικά έξοδα αποστολής. Η επιβάρυνση αυτή ισχύει και σε περίπτωση ακύρωσης παραγγελίας που, για οποιονδήποτε λόγο, αποστέλλεται στον πελάτη χωρίς επιβάρυνση αποστολής.

 

Ο πελάτης οφείλει να παραλάβει την παραγγελία του με εξόφληση αντικαταβολής, βάση νομοθεσίας που προστατεύει τα ηλεκτρονικά καταστήματα.
Εφόσον προβείτε σε παραγγελία, σας αποσταλεί και αρνηθείτε να την παραλάβετε (χωρίς υπαιτιότητα της εταιρίας μας), επιβαρύνεστε με τα μεταφορικά έξοδα επιστροφής τα οποία είναι 5,00€ ευρώ.
Στην περίπτωση αυτή και εφόσον επιθυμείτε να καταχωρήσετε εκ νέου παραγγελία στο κατάστημά μας, θα πρέπει να εξοφλήσετε με τραπεζική κατάθεση ολόκληρο το ποσό της νέας παραγγελίας συμπεριλαμβανομένων των 5,00€ που θα έχουνε προκύψει από την ανωτέρω οφειλή, ενώ δεν θα έχετε ξανά το δικαίωμα επιλογής της αντικαταβολής ως μέθοδο πληρωμής. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα πρέπει να γίνει κατάθεση σε έναν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας η ανωτέρα οφειλή, αναφέροντας τον αριθμό της παραγγελίας σας.
Σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθεί διαδικασία διεκδίκησης  των χρημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους της όλης διαδικασίας διεκδίκησης τους.

 

Το greekbooks.gr διατηρεί το δικαίωμα να μην εκτελεί παραγγελία πελάτη με ιστορικό επαναλαμβανόμενων αρνήσεων παραλαβής, ακυρώσεων, ή/και επιστροφών.

 

Καθυστέρηση Παραλαβής Παραγγελίας

Σε κάθε σελίδα προϊόντος αναγράφεται ο χρόνος αποστολής της παραγγελίας σας.
Ως χρόνος έναρξης της αποστολής, ορίζεται η επόμενη εργάσιμη ημέρα από την ημέρα της παραγγελίας σας.
Στην περίπτωση που δεν έχετε λάβει ενημερωτικό email με τον αριθμό αποστολής της παραγγελίας σας, εντός του προκαθορισμένου χρόνου αποστολής που έχετε δει στη σελίδα προϊόντος, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@greekbooks.gr ή στο 210.25.88.151 (Δευτέρα με Παρασκευή 9:00 π.μ.-17:00 μ.μ.)

Λόγοι για τους οποίους ενδέχεται να υπάρξει καθυστέρηση στην παραγγελία σας:

♦ Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την παραγγελία σας και χρειάζεται να προηγηθεί επικοινωνία από το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών.
♦ Το προϊόν που παραγγείλατε δεν είναι διαθέσιμο από τον προμηθευτή. Ανάμεσα στα προϊόντα που εκθέτουμε στο κατάστημα υπάρχουν σπάνιες περιπτώσεις όπου ο προμηθευτής απροειδοποίητα
   ανακοινώνει ότι τα καταργεί. Στην περίπτωση αυτή θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας, για να σας δώσουμε πιθανές εναλλακτικές λύσεις και να μας ενημερώσετε πως θέλετε να προχωρήσουμε.
♦ Το προϊόν έχει καθυστερήσει να μας παραδοθεί από τον προμηθευτή. 
   Σε μια τέτοια περίπτωση θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε εάν θέλετε να προχωρήσετε στην εκτέλεση της παραγγελίας χωρίς το συγκεκριμένο προϊόν ή αν θέλετε να αναμένεται.
♦ Υπάρχουν καθυστερήσεις λόγω περιόδου ή έκτακτων αναγκών από την εταιρεία ταχυμεταφορών ή το ταχυδρομείο.
♦ Λόγοι ανωτέρας βίας

Back to Top