ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ασφάλεια δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Το greekbooks.gr αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφαλείας των Προσωπικών Δεδομένων, καθώς και των ηλεκτρονικών συναλλαγών και έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά στοιχεία των χρηστών, διασφαλίζονται ως απόρρητες με την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων.

Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός περί Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ευρύτερα γνωστός με τον όρο GDPR (General Data Protection Regulation - EE 2016/679), έχει τεθεί σε ισχύ από τις 25 Μαΐου 2018 και αφορά όσες εταιρείες τηρούν βάσεις δεδομένων με στοιχεία πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Στο greekbooks.gr φροντίζουμε να τηρούμε όλους τους κανόνες απορρήτου και ασφάλειας για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που μας παραχωρείτε για την παροχή επιλεγμένων υπηρεσιών. Σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή διατηρείτε το δικαίωμα ενημέρωσης ή αντίρρησης στην περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων σας.


Η ασφάλεια του Ηλεκτρονικού καταστήματος επιτυγχάνεται με τις ακόλουθες μεθόδους:

Αναγνώριση Πελάτη:

Οι κωδικοί που χρησιμοποιούνται για την αναγνώρισή του χρήστη/πελάτη είναι δύο: ο Κωδικός Εισόδου (Username) και ο Προσωπικός Μυστικός Κωδικός Ασφαλείας (Password), οι οποίοι κάθε φορά που τους καταχωρεί του παρέχουν πρόσβαση με απόλυτη ασφάλεια στα προσωπικά του στοιχεία. Του δίνεται η δυνατότητα να μεταβάλλει τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (password) όσο συχνά επιθυμεί. Ο μόνος που έχει πρόσβαση στα στοιχεία του είναι ο ίδιος μέσω των ανωτέρω κωδικών και είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την διατήρηση της μυστικότητάς του από τρίτα πρόσωπα. Σε περίπτωση απώλειας του ή διαρροής του θα πρέπει να προβεί στην άμεση ειδοποίηση του greekbooks.gr, αλλιώς αυτή δεν ευθύνεται για την χρήση του μυστικού κωδικού από μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο. Το ηλεκτρονικό κατάστημα του greekbooks.gr  με κανέναν τρόπο δεν αποκαλύπτει ή δημοσιοποιεί τα προσωπικά δεδομένα και τις πληροφορίες των χρηστών/πελατών. Τα προσωπικά δεδομένα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την καλή εκτέλεση των συναλλαγών. Όλες οι πληροφορίες κρυπτογραφούνται και φυλάσσονται με απόλυτη ασφάλεια.

Εξασφάλιση του Απορρήτου της Μεταφοράς των Προσωπικών σας Δεδομένων:

Για την εξασφάλιση του απορρήτου της μεταφοράς των δεδομένων, το greekbooks.gr χρησιμοποιεί το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit. Το σύστημα έχει πιστοποιηθεί από την εταιρία Comodo, η οποία ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας συναλλαγών.

Κρυπτογράφηση:

Από την έναρξη έως τη λήξη της σύνδεσή (on-line session) με το ηλεκτρονικό κατάστημα του greekbooks.gr, όλες οι πληροφορίες και τα προσωπικά στοιχεία του χρήστη/πελάτη κρυπτογραφούνται με βάση το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL 128-bit. Η κρυπτογράφηση είναι ουσιαστικά ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού. Κάθε φορά που συνδέεται με το ηλεκτρονικό κατάστημα του greekbooks.gr, όλη η επικοινωνία ανάμεσα στον υπολογιστή του χρήστη και τα συστήματα του greekbooks.gr κρυπτογραφείται με χρήση κλειδιού 128 bits. Δηλαδή, κάθε φορά που στέλνει πληροφορίες προς το σύστημα, ο browser τις κρυπτογραφεί πρώτα με χρήση κλειδιού 128 bits και στη συνέχεια τις στέλνει στο σύστημα. Το σύστημα του greekbooks.gr  αποκρυπτογραφεί πρώτα τις πληροφορίες που λαμβάνει χρησιμοποιώντας το ίδιο κλειδί (που προκαθορίζεται με την έναρξη της σύνδεσης του χρήστη με την υπηρεσία) και στη συνέχεια τις επεξεργάζεται.

Κωδικοί Εισόδου (Username) & Ασφαλείας (Password):

Για την είσοδο στο ηλεκτρονικό κατάστημα του greekbooks.gr ο χρήστης χρησιμοποιεί δύο κωδικούς, τον Kωδικό Εισόδου (Username) και τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (Password). Το ηλεκτρονικό κατάστημα του greekbooks.gr δίνει τη δυνατότητα να μεταβάλλει τον Προσωπικό Μυστικό Κωδικό Ασφαλείας (password) όσο συχνά επιθυμεί και το greekbooks.gr συνιστά, για λόγους ασφαλείας, να αλλάζουν οι χρήστες το password σε τακτά διαστήματα και να αποφεύγουν τη χρήση των ίδιων κωδικών.

Προσωπικά Δεδομένα - Απόρρητο Συναλλαγών:

Τα στοιχεία των χρηστών (όνομα, επάγγελμα, ηλεκτρονική διεύθυνση, διεύθυνση κατοικίας, σταθερό τηλέφωνο, κινητό τηλέφωνο κλπ.) και των συναλλαγών των χρηστών του ηλεκτρονικού καταστήματος θεωρούνται απόρρητα, όπως και στις συνήθεις συναλλαγές σε εμπορικό κατάστημα. Οι χρήστες κατά την παροχή των στοιχείων τους στα πλαίσια των συναλλαγών τους όπως και με το παρόν, θα ενημερώνονται από το greekbooks.gr και συναινούν και αποδέχονται την επικείμενη επεξεργασία των στοιχείων αυτών προσωπικών δεδομένων, για τις ανάγκες της ομαλής και ευχερούς μεταξύ των μερών συναλλαγής, καθώς επίσης και της διαβίβασης των στοιχείων αυτών σε αποδέκτες οι οποίοι θα προσδιορίζονται συγκεκριμένα και είναι οι υπάλληλοι και προστεθέντες της εταιρίας στα πλαίσια της διεκπεραίωσης της καταρτιζόμενης σύμβασης. Επίσης και με τον παρόν γνωστοποιείται η ύπαρξη του δικαιώματος πρόσβασης και του δικαιώματος εναντίωσης του άρθρου 12 και 13 του Ν. 2472/1997. Βεβαιώνεται ότι μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών και μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των παραγγελιών.

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER

 

Ηλεκτρονική διεύθυνση (email):

Χρησιμοποιούμε την ηλεκτρονική διεύθυνση για να σας στέλνουμε ενημερώσεις για νέες κυκλοφορίες, καθώς για τα θέματα που επιλέγετε κατά την εγγραφή σας στο newsletter.

 

 

ΕΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΟΥΣ ή ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ

 

Ηλεκτρονική διεύθυνση (email):

Η ηλεκτρονική διεύθυνση χρειάζεται για την εγγραφή μέλους στο Ηλεκτρονικό κατάστημα μας και για την καταχώριση ηλεκτρονικής παραγγελίας. Θα χρησιμοποιηθεί για να αποσταλεί το επιβεβαιωτικό μήνυμα για την εγγραφή σας ή την παραγγελία σας. Επιπλέον, στο προφίλ σας μπορείτε να επιλέξετε εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημερώσεις newsletter.

Όνομα:

Το χρειαζόμαστε για την παράδοση της παραγγελίας σας. Επιπλέον, επιθυμούμε να σας απευθυνόμαστε προσωπικά στις επικοινωνίες μας.

Διεύθυνση παραγγελίας:

Τη χρειαζόμαστε για την παράδοση της παραγγελίας σας (εξαιρούνται οι αγορές ebooks).

Τηλέφωνο:

Το χρειαζόμαστε για την παράδοση της παραγγελίας σας.
Στοιχεία ΑΦΜ:

Θα ζητηθούν μόνο σε περίπτωση έκδοσης τιμολογίου.

Φύλο: 

Χρησιμοποιούμε το στοιχείο αυτό για να σας προτείνουμε περιεχόμενο συναφές με τα ενδιαφέροντά σας.

Ημερομηνία γέννησης:

Η ημερομηνία γέννησης ζητείται προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το άτομο που εκτελεί την εγγραφή ή παραγγελία είναι ενήλικας. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί η μη ενηλικίωση του προσώπου, θα ζητηθεί η συγκατάθεση του γονέα. Χρησιμοποιούμε, επίσης, το στοιχείο αυτό για να σας προτείνουμε περιεχόμενο συναφές με τα ενδιαφέροντά σας.

Κατά τα λοιπά το greekbooks.gr δεσμεύεται να μην αποκαλύψει τα στοιχεία των πελατών και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από τους ίδιους, ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής. Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα με το εμπορικό σήμα greekbooks.gr χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτό ή συνεργαζόμενες με αυτό επιχειρήσεις, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης, την προώθηση αγαθών και την ενημέρωση των πελατών.

Το σύνολο των εγγράφων και ηλεκτρονικών στοιχείων που θα ανταλλαχθούν μεταξύ των μερών στα πλαίσια της πώλησης θα τηρούνται από το greekbooks.gr. Ο πελάτης μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά εφόσον το επιθυμεί.

 

 

Διεύθυνση IP:

Βάσει της διεύθυνσης αυτής και της χρήσης cookies, έχουμε τη δυνατότητα να σας προτείνουμε περιεχόμενο συναφές με τα ενδιαφέροντά σας.

Χρησιμοποιούμε cookies, δηλαδή μικρά αρχεία κειμένου με πληροφορίες για τη χρήση του eshop που αποθηκεύονται στον browser της συσκευής σας, και διευκολύνουν την περιήγησή σας στο eshop, τη σύνδεση μέλους, την παροχή των εξατομικευμένων υπηρεσιών μας, καθώς και την παροχή διαφημιστικού περιεχομένου σχετικού με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες σας, ενώ συγκεντρώνουν γενικά στοιχεία για τη χρήση και την απόδοση του eshop που μας βοηθούν να βελτιώνουμε την εμπειρία σας. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να διαγράψετε τα cookies από τον υπολογιστή σας (Chrome, Internet Explorer, Mozilla). Η διαγραφή τους ενδέχεται να επηρεάσει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στην επόμενη επίσκεψή σας στο www.greekbooks.gr.

• Λειτουργικά cookies:
Είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του www.greekbooks.gr. Σας επιτρέπουν να περιηγηθείτε στο eshop και να χρησιμοποιήσετε λειτουργίες όπως ο προσωπικός λογαριασμός σας, το καλάθι αγορών και η διαδικασία παραγγελίας. Χωρίς τη χρήση τους, ενδέχεται να επηρεαστεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.
• Cookies επιδόσεων:
Χρησιμοποιούνται για τη βελτίωση των επιδόσεων του site και συλλέγουν πληροφορίες για τον τρόπο που χρησιμοποιείται, καθώς και για τυχόν σφάλματα που προκύπτουν.
• Cookies στόχευσης/διαφήμισης:
Χρησιμοποιούνται για την παροχή περιεχομένου που ταιριάζει στα ενδιαφέροντά σας, την προβολή στοχευμένων διαφημιστικών μηνυμάτων και προσφορών, και την μέτρηση της αποτελεσματικότητας των διαφημιστικών καμπανιών.

 

 

Ενημέρωση για τα Cookies.

Το cookie είναι ένα μικρό ηλεκτρονικό αρχείο, συνήθως αποτελούμενο από γράμματα και αριθμούς, το οποίο αποστέλλεται από μια διαδικτυακή τοποθεσία και αποθηκεύεται στην ηλεκτρονική συσκευή του χρήστη, επιτρέποντας την ταυτοποίηση της συγκεκριμένης συσκευής.  Τα Cookies παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εν γένει λειτουργία του διαδικτύου καθώς συμβάλουν στην βελτιστοποίηση της εμπειρίας πλοήγησης του χρήστη στο Διαδίκτυο.

Στο www.greekbooks.gr  χρησιμοποιούμε Cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία σας κατά τη χρήση της ιστοσελίδας μας όπως επίσης για να διατηρούν πληροφορίες οι οποίες χρησιμοποιούνται για την ανάγκη στατιστικών μελετών και αποθηκεύουν τα αγαπημένα σας προϊόντα για συγκεκριμένο διάστημα.

Τα Cookies που αποστέλλονται από την διαδικτυακή μας τοποθεσία και αποθηκεύονται στην ηλεκτρονική σας συσκευή είναι τα παρακάτω:

Session cookie

Sharethis cookie

DoubleClick (Google)

Google Adwords

Google Adwords Conversion

Google Analytics

Linkwise

WishList

Απενεργοποιώντας τα Cookies ή κάνοντας ανάκληση της συγκατάθεσης σας, συγκεκριμένες λειτουργίες της ιστοσελίδας δεν θα είναι διαθέσιμες.

Στο greekbooks.gr φροντίζουμε για τη μέγιστη ασφάλεια των δεδομένων που μας παραχωρείτε και σας διαβεβαιώνουμε ότι τα στοιχεία σας, δεν πωλούνται και δεν μεταβιβάζονται σε τρίτους. Εξαιρούνται μόνο οι άμεσοι συνεργάτες της εταιρείας μας που αναλαμβάνουν κατόπιν εντολής μας τις εργασίες παράδοσης και ενημέρωσης για τις οποίες, μας έχετε δώσει τη συγκατάθεσή σας. Όλοι οι άμεσοι συνεργάτες δεσμεύονται με πρωτόκολλο εμπιστευτικότητας και διαγραφής των δεδομένων κατόπιν της διεκπεραίωσης της εκάστοτε εργασίας.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που μας παραχωρείτε διατηρούνται μόνο κατά τη διάρκεια της περιόδου που απαιτείται για την πραγματοποίηση των σκοπών της συλλογής και επεξεργασίας τους, και έως 5 χρόνια από την τελευταία συγκατάθεσή σας (εξαιρούνται οι περιπτώσεις που ορίζονται διαφορετικά από την ελληνική νομοθεσία), ενώ διαγράφονται μετά το πέρας αυτής. Μπορείτε σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή να τροποποιήσετε ή και να διαγράψετε τα δεδομένα σας από το προφίλ σας στο www.greekbooks.gr, να ασκήσετε τα δικαιώματά σας για ενημέρωση ή αντίρρηση επεξεργασίας επικοινωνώντας με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων της εταιρείας μας στη διεύθυνση Φειδίου 18 Αθήνα ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] .