Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ ΄60 (ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ)

Ειδική Τιμή 31,96 € was 35,51 €
SKU
BK187248
Κυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες
Κατάλογος της έκθεσης Μεταμόρφωση που το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, σε συνεργασία με το British Council και το Ίδρυμα Calouste Gulbenkian, διοργάνωσε στο Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος στην Άνδρο, από τις 26 Ιουνίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2005.
Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση σημαντικών Βρετανών καλλιτεχνών της δεκαετίας του 1960. Ο τίτλος της, δανεισμένος από το ομότιτλο έργο της Bridget Riley (του 1964), που παρουσιάζεται στην έκθεση, υποδηλώνει την πρόθεση της έκθεσης να αναδείξει τις εικονογραφικές "μεταμορφώσεις" που ήταν το επακόλουθο των μεγάλων κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών αλλαγών της μεταπολεμικής περιόδου
Κατάλογος της έκθεσης Μεταμόρφωση που το Ίδρυμα Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, σε συνεργασία με το British Council και το Ίδρυμα Calouste Gulbenkian, διοργάνωσε στο Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος στην Άνδρο, από τις 26 Ιουνίου έως τις 25 Σεπτεμβρίου 2005.
Πρόκειται για μία ομαδική έκθεση σημαντικών Βρετανών καλλιτεχνών της δεκαετίας του 1960. Ο τίτλος της, δανεισμένος από το ομότιτλο έργο της Bridget Riley (του 1964), που παρουσιάζεται στην έκθεση, υποδηλώνει την πρόθεση της έκθεσης να αναδείξει τις εικονογραφικές "μεταμορφώσεις" που ήταν το επακόλουθο των μεγάλων κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών αλλαγών της μεταπολεμικής περιόδου. Η έκθεση παρουσιάζει χαρακτηριστικά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, σχέδια και χαρακτικά από τα πλούσια αποθέματα Βρετανικής τέχνης στις συλλογές του Ιδρύματος Calouste Gulbenkian στη Λισαβόνα και του British Council στο Λονδίνο. Εστιάζει στα διάφορα ρεύματα που σημάδεψαν την Βρετανική τέχνη των αρχών της δεκαετίας του '60 και φιλοξενεί σημαντικά έργα κορυφαίων καλλιτεχνών της Βρετανικής Ποπ, αφηρημένη τέχνη από το βραχύβιο αλλά σημαντικό Situation Group και αφηρημένα έγχρωμα γλυπτά τα οποία αρχικά αποτελούσαν τεχνοτροπία του διάσημου γλύπτη Anthony Caro αλλά στη συνέχεια υιοθετήθηκαν από μία ομάδα καλλιτεχνών που έμεινε γνωστή ως New Generation Group. Επίσης περιέχει σημαντικά έργα της πρώιμης περιόδου καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας όπως η Bridget Riley και ο Ηοward Hodgkin.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΕκδότηςΙΔΡΥΜΑ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΙ ΕΛΙΖΑΣ ΓΟΥΛΑΝΔΡΗ
ISBN88-422-1306-8
Σελίδες108
ΔιαθεσιμότηταΚυκλοφορεί. Αποστολή σε 1-2 εργάσιμες ημέρες
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top