Η ομάδα του greekbooks.gr προσπαθεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία. Ζητάμε την κατανόησή σας για την αναμονή στο τηλεφωνικό κέντρο και τις ενδεχόμενες καθυστερήσεις στην εκτέλεση των παραγγελιών σας που οφείλονται στον πολύ μεγάλο δικό μας όγκο εργασίας, καθώς και των εταιριών ταχυμεταφορών.

Ευχαριστούμε που μας στηρίζετε!

Η ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΩΝ ΨΥΧΟΣΩΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

ΝΤΟΥΜΕΤ ΝΑΤΑΛΙ/DUMET NATHALIE
Ειδική Τιμή 12,69 € was 16,92 €
SKU
BK264312
Αποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Οι ψυχαναλυτικές θεωρήσεις της σωματικής διαταραχής ήταν διασκορπισμένες, μέχρι πρόσφατα, μέσα στη λογοτεχνία. Ήταν ουσιαστικό και επιβεβλημένο, λοιπόν, αυτές οι θεωρήσεις να συλλεχθούν και να μελετηθούν στην οπτική των με και των δε. Έτσι έχει εξεταστεί και συζητηθεί πληθώρα υποθέσεων και ψυχαναλυτικών μοντέλων τόσο ιστορικών όσο και σύγχρονων που έχουν μια πορεία μέσα στο πεδίο της ψυχοσωματικής
Οι ψυχαναλυτικές θεωρήσεις της σωματικής διαταραχής ήταν διασκορπισμένες, μέχρι πρόσφατα, μέσα στη λογοτεχνία. Ήταν ουσιαστικό και επιβεβλημένο, λοιπόν, αυτές οι θεωρήσεις να συλλεχθούν και να μελετηθούν στην οπτική των με και των δε. Έτσι έχει εξεταστεί και συζητηθεί πληθώρα υποθέσεων και ψυχαναλυτικών μοντέλων τόσο ιστορικών όσο και σύγχρονων που έχουν μια πορεία μέσα στο πεδίο της ψυχοσωματικής. Είναι, επομένως, μέσα σε μια μεταψυχολογία της σωματικής διαταραχής, αυτό που δεσμεύει τον αναγνώστη στο παρόν έργο. Στη συνέχεια, προσεγγίζονται οι θεραπευτικές μέθοδοι του σωματικού ασθενούς, οι ψυχικές του εκδοχές και, ιδιαίτερα, οι ενδείξεις των διαφορετικών ψυχοθεραπειών ψυχαναλυτικής έμπνευσης (θεραπεία ύπνου, ενώπιος-ενωπίω, ψυχοθεραπεία διαμεσολάβησης και σωματική ψυχοθεραπεία). Τέλος, μια σημαντική μελέτη περίπτωσης προτείνεται στο τελευταίο κεφάλαιο αυτού του βιβλίου, ώστε να υποβάλλει σε δοκιμασία τα κλινικά γεγονότα, το ουσιώδες των θεωρητικών υποθέσεων που παρουσιάζονται. Ένα γνήσιο εργαλείο της κλινικής εργασίας, αυτό το ειδικευμένο βιβλίο απευθύνεται στους φοιτητές της ψυχολογίας, στους κλινικούς της ψυχολογίας και τους νοσοκομειακούς γιατρούς, όπως και σε όλους τους επαγγελματίες υγείας που εξετάζουν τη σωματική διαταραχή και τους δεσμούς της με την ψυχική και συναισθηματική ζωή.
Περισσότερες Πληροφορίες
ΣυγγραφέαςΝΤΟΥΜΕΤ ΝΑΤΑΛΙ/DUMET NATHALIE
ΕκδότηςGUTENBERG ΠΑΝ/ΚΑ-ΕΚΔ. ΕΠΙΧ/ΕΙΣ Γ.ΔΑΡΔΑΝΟΣ & Κ.ΔΑΡΔΑΝΟΣ
Barcode9789600114348
ISBN978-960-01-1434-8
Σελίδες297
ΜεταφραστήςΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΤΗΡΑΣ
Ημερομηνία κυκλοφορίας19 Οκτ 2011
ΔιαθεσιμότηταΑποστολή σε 2-5 εργάσιμες ημέρες - Υπό την προϋπόθεση αποθέματος από τον εκδότη
Γράψτε τη Δική σας Αξιολόγηση
Μόνο οι εγγεγραμένοι χρήστες μπορούν να γράψουν αξιολογήσεις. Παρακαλώ, συνδεθείτε ή δημιουργήστε ένα λογαριασμό
Back to Top