Κι αν έπρεπε να ψηφίσεις τον καλύτερο βιβλιοπώλη;

Ένα βήμα πριν την κάλπη,

φανταζόμαστε πως τις αποφάσεις σου τις έχεις πάρει!

Τι θα γινόταν όμως στη περίπτωση που αύριο θα έπρεπε να ψηφίσεις τον καλύτερο βιβλιοπώλη;

Θα εξακολουθούσες να έδινες την ψήφο σου εκεί που έχεις αποφασίσει; 

Δες παρακάτω τι εννοούμε ακριβώς...

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ

 

Η φιλελεύθερη προσέγγιση στην πολιτική, τις κοινωνικές σχέσεις και την οικονοµία ξεχωρίζει επειδή δίνει προτεραιότητα στην ελεύθερη επιλογή. Οι µεγάλοι φιλελεύθεροι διανοητές, οι οποίοι εµπέδωσαν και διέδωσαν αυτή τη σχολή σκέψης, θέλησαν το άτοµο να είναι ελεύθερο όταν πρόκειται να ασκήσει το δικαίωµα επιλογής. Για να επιτευχθεί αυτό, οι φιλελεύθεροι θέλησαν να δοµήσουν µια Ανοικτή Κοινωνία. Η έµφαση των φιλελευθέρων στην ελευθερία των ατόµων, των ιδεών, των δραστηριοτήτων και των επιλογών, µε ανοχή και προτεραιότητα στην πρόοδο, τις νέες ιδέες και αντιλήψεις δηµιουργεί ισάριθµα πεδία σύγκρουσης µε άλλες φιλοσοφικές και πολιτικές προσεγγίσεις.
Η παρούσα εισαγωγή στις αρχές του φιλελευθερισµού παρουσιάζει τις βασικές αρχές και ιδέες: ανοχή, αυτοκτησία, κράτος δικαίου και δικαιώµατα, όπως καθοριστικά επηρέασαν τις σύγχρονες συνταγµατικές δηµοκρατίες.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ

 

"Δεν είναι εύκολο πράγμα να αναμετρηθεί κανείς με μια περίοδο τόσο δύσκολη, αλλά και τόσο συναρπαστική, όσο αυτή της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Να εξηγήσει τα διλήμματα, τις δύσκολες επιλογές, τις επιτυχίες αλλά και τις αστοχίες.
Το παρόν βιβλίο δεν επιδιώκει να κάνει μια συνολική καταγραφή της πορείας αυτού του εγχειρήματος. Περιορίζεται σε ζητήματα οικονομικής πολιτικής και στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές. Είναι ένα βιβλίο πολλών συγγραφέων, που γράφουν σε επικοινωνία μεταξύ τους, όπως ακριβώς δούλεψαν εκείνη την περίοδο. Ένας συλλογικός τόμος που καταπιάνεται με μια σειρά από θέματα που διαχειρίστηκε το Υπουργείο Οικονομικών: από τη ρύθμιση του χρέους και την έξοδο από τα Μνημόνια μέχρι τη δημιουργία του λεγόμενου Υπερταμείου, και από τη φορολογική πολιτική μέχρι το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους.

 

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

 

Στην τρέχουσα, κυρίαρχη φιλολογία περί λαϊκισμού, συντρέχει μια ουσιοκρατική θεώρηση, η οποία εντοπίζεται ευκρινώς στον επιστημονικό λόγο. Παρά την ποικιλία που διαπιστώνεται πως εμφανίζει, ο λαϊκισμός προσεγγίζεται ως παρέκκλιση, παραφθορά, ακρότητα, απατηλή υπόσχεση, κακή δημαγωγία ή δόλια πολιτική, η οποία υπάρχει αντικειμενικά και αναμένει απλώς τους εκάστοτε φορείς της ώστε να τεθεί σε κίνηση, να ασκηθεί. Υποστηρίζεται πως υπάρχει «αντικειμενικά» μια «πρέπουσα» πολιτική και μια «λαϊκιστική» πολιτική που αντιδιαστέλλεται προς αυτήν. Ο επιστημονικός λόγος, στο πλαίσιο αυτό, στοχεύει να εντοπίσει, κατατάξει, ταξινομήσει και περιγράψει τις διάφορες ποικιλίες του «λαϊκιστικού φαινομένου», να καταγράψει την έκταση της προσβολής ενός πολιτικού φορέα από την «ασθένεια» του λαϊκισμού, να προειδοποιήσει για την πολιτική του επικινδυνότητα και αντιδημοκρατική του επίπτωση...

Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ

 

Το 1908 που ο Αλεξάντρ Μπογκντάνοφ γράφει το πρώτο από τα δυο μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας, τον Κόκκινο Πλανήτη, ο αιώνας των κοινωνικών και τεχνολογικών ανατροπών έχει ήδη εισβάλει στη ζωή της Ευρώπης και της Ρωσίας, κάνοντας πολλούς να ονειρεύονται με τρόπο πρωτόγνωρο και ίσως έκτοτε ανεπανάληπτο. Δίνοντας λογοτεχνικό σχήμα στην αχαλίνωτη φαντασία και το ανήσυχο πολιτικό, επιστημονικό, καλλιτεχνικό δαιμόνιό του, και απηχώντας τις τολμηρές επαγγελίες των Ρώσων επαναστατών, ο συγγραφέας προσγειώνεται στον Άρη, ενάμιση σχεδόν αιώνα νωρίτερα από τις σημερινές ρομποτικές μηχανές, φιλοξενούμενος μιας ανώτερης μορφής ζωής κι ενός πολιτισμού, συγγενικού μας μεν, όχι ακριβώς δε Η φύση του Κόκκινου Πλανήτη προβάλλει τα όριά της, θέτει όρους για τη συνέχιση της ζωής, απαιτεί κατεπείγουσες λύσεις, οι ηγεσίες αντιμετωπίζουν διλήμματα του τύπου ή αυτοί ή εμείς, το έγκλημα έρχεται να ακυρώσει ένα ιδανικό σχέδιο και να θυμίσει την αποσβολωτική ανεπάρκεια του ατόμου που διαλύει και διαλύεται...

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ - ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΕΞΙΣΤΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

 

Όποιος δεν µπορεί να εξηγήσει µε απλά λόγια δύσκολες έννοιες σε νέους ανθρώπους απλά δεν τις κατανοεί αρκετά καλά ο ίδιος. Το βιβλίο τούτο πασχίζει λοιπόν να παραθέσει µια αφήγηση για την οικονοµία που η κόρη του συγγραφέα δε θα τη βαριόταν και η οποία, παράλληλα, θα εξηγούσε δύο πράγµατα: πώς προέκυψε ο σύγχρονος κόσµος µας και γιατί οι θεωρίες των οικονοµολόγων είναι µέρος των προβληµάτων –και όχι των λύσεων– που γεννά ο κόσµος αυτός. Θέτει, και απαντά, προκλητικά ερωτήµατα, όπως: - Πότε και πώς γεννήθηκε η πρωτοκαθεδρία του κέρδους; - Γιατί δε θα υπήρχε ποτέ πλούτος χωρίς χρέος; - Από πού προκύπτει η εξοργιστική εξουσία των τραπεζιτών; - Τι κρύβεται πίσω από τις οικονοµικές κρίσεις; - Υπάρχει ελπίδα η ανθρωπότητα να πάψει να λειτουργεί ως ανόη-τος ιός που σκοτώνει τον οργανισµό στον οποίο ζει;

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

 

Ο κόσμος που ξέραμε τελείωσε τον Μάρτιο του 2020 με το ξεκίνημα της πρώτης φάσης του κορωνοιού. Με άλλα λόγια, η ζωή μας έτσι όπως την γνωρίσαμε και την ζήσαμε μέχρι το ξεκίνημα της α' φάσης της πανδημίας, έλαβε τέλος την Άνοιξη του 2020. Αυτή την στιγμή βιώνουμε τους πόνους της γέννας του νέου κόσμου που γεννιέται. Στην παρούσα χρονική συγκυρία η ανθρωπότητα βιώνει ένα μεταβατικό στάδιο, κατάσταση και περίοδο που θα καταλήξη σε έναν πάρα πολύ διαφορετικό τρόπο ζωής.
Η ενδιάμεση μεταβατική κατάσταση και περίοδος άρχισε τον Μάρτιο του 2020 και θα λήξη την ημέρα που θα τελειώση ο εν εξελίξει Γ' ΠΠ. Χρονικά είναι ίση με την διάρκεια των ωδίνων του τοκετού του νέου κόσμου που έρχεται. Μετά το πέρας του γ' γενικού πολέμου και πυρηνικού ολοκαυτώματος, ξεκινά η πορεία του νέου κόσμου τον οποίο θα ζήσουν όσοι επιβιώσουν. Από το 2019 και το Γουχάν, η ανθρωπότητα βρίσκεται μέσα στον επίγειο βιολογικό αρμαγεδδώνα με τον κορωνοϊό και τα μετέπειτα εμβόλια κατά του Κόβιντ.
Ήδη μπήκαμε σε μια από τις εξόχως τρομακτικές χρονιές...

 

Το παρόν έχει καθαρά χιουμοριστικό χαρακτήρα. 

 

Ευχόμαστε από καρδιάς να έχετε μια όμορφη Κυριακή και η καθεμιά σας και ο καθένας σας να πράξει όπως θέλει και πιστεύει!