Βιβλία για τις μαμάδες της καρδιάς μας!

Τα έχουμε πει πολλές φορές, δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από το βιβλίο!

Όχι μόνο για τους προφανείς λόγους, αλλά και γιατί με ένα φαινομενικά απλό δώρο μπορείς να πεις πολλά περισσότερα. Ειδικά όταν το δώρο σου απευθύνεται σε εκείνη που αγαπάς πιο πολύ. Σε εκείνη που ήταν πάντα δίπλα σου με χαμόγελο, αλλά και με άγχος για κάθε σου βήμα, για κάθε σωστή και λάθος επιλογή σου.

Φέτος για τη γιορτή της μητέρας σου έχουμε ετοιμάσει μια λίστα με ολοκαίνουργιες επιλογές, για να συντροφεύσουν την αγαπημένη σου μαμά στις πιο όμορφες στιγμές της.

 

Πως να αγαπάς την κόρη σου, Μπλουμ Χίλα 

Κρυμμένη σ᾽ ένα σκοτεινό δρομάκι, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το δικό της σπίτι, η Γιοέλα παρακολουθεί δύο κοριτσάκια και τη μαμά τους. Είναι οι εγγονές της, που δεν έχει
γνωρίσει ποτέ, και η κόρη της Λέα, την οποία έχει χρόνια να συναντήσει. Η Λέα «ήταν ένα κοριτσάκι που εμείς, οι γονείς του, το αγαπούσαμε μέχρι τρέλας. Ήταν ο έρωτας της ζωής
μας», σκέφτεται η Γιοέλα. Τι συνέβη και αποξενώθηκαμε; Μέσα από τις αναμνήσεις της ηρωίδας η Χιλά Μπλουμ εμβαθύνει σε μια από τις πιο περίπλοκες σχέσεις, τη σχέση μητέρας και κόρης.

«Ένα σπουδαίο μυθιστόρημα, ένα ψυχολογικό ταξίδι με πολύ σασπένς, που ερευνά ένα μεγάλο μυστήριο: ότι ακόμα και η πιο αγνή μητρική αγάπη μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες» (The New York Times).

 

Ο Μυστηριώδης Επισκέπτης, Νίτα Μπρόουζ

Καινούργια ακαταστασία. Καινούργιο μυστήριο. Η Μόλι η καμαριέρα επιστρέφει…
Η Μόλι είναι μοναδική. Με την έφεσή της στην καθαριότητα και τα πρότυπα συμπεριφοράς, ανελίχθηκε στην κλίμακα του πεντάστερου Regency Grand Hotel και πήρε τη θέση της Αρχικαμαριέρας. Εκεί όμως που η ζωή της φτάνει στο αποκορύφωμα της τελειότητας, ο κόσμος της γίνεται άνω κάτω όταν ο παγκοσμίου φήμης συγγραφέας μυστηρίου, J.D. Grimpthorpe, πέφτει νεκρός κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο ξενοδοχείο.
Όταν ο ντετέκτιβ Σταρκ, ο παλιός εχθρός της Μόλι, ερευνά το απροσδόκητο τέλος του συγγραφέα, γίνεται ξεκάθαρο ότι υπήρξε θύμα δολοφονίας. Οι ύποπτοι αφθονούν, και όλοι θέλουν να μάθουν: ποιος σκότωσε τον J.D. Grimthorpe; Η Lily, ίσως, η νέα ασκούμενη καμαριέρα; Ή η Serena, η γραμματέας του; Μήπως ο κύριος Preston, ο πολυαγαπημένος θυρωρός του ξενοδοχείου, κρύβει κάτι; Και είναι η Μόλι στ’ αλήθεια τόσο αθώα όσο φαίνεται;
Η Μόλι ξέρει ότι μόνο εκείνη κρατάει το κλειδί για να ξεκλειδώσει την ταυτότητα του δολοφόνου. Το κλειδί όμως είναι θαμμένο βαθιά στο παρελθόν της – επειδή πολύ παλιά, γνώριζε τον J.D. Grimthorpe. Η Μόλι επιστρέφει στα παιδικά της χρόνια και τη μυστηριώδη έπαυλη Grimpthorpe όπου κάποτε δούλευαν δίπλα δίπλα, η ίδια και η αείμνηστη γιαγιά της. Το ξενοδοχείο έχει γίνει άνω κάτω κι αν είναι σίγουρη για ένα πράγμα η Μόλι, είναι ότι τα βρόμικα μυστικά δεν μένουν θαμμένα για πάντα…

 

Ο Θεός φταίει, που τον κόσμο τόσο ωραίο, Βαγγέλης Ραπτόπουλος 

Κάποτε, πριν από χρόνια, ο Κ. είχε σκύψει σε ένα πηγάδι μαζί με μια γυναίκα. Τα δύο πρόσωπά τους σάλεψαν, μια στιγμή, πάνω στα σκοτεινά νερά, γυαλιστερά, τρεμάμενα, το ένα κολλητά στο άλλο. Κι αμέσως ο Κ. ένιωσε ότι αγαπούσε αυτή τη γυναίκα. Μια φορά ένας πασάς κάλεσε έναν φτωχό να του κάνει το τραπέζι. Έβαλε μπροστά του ένα πιάτο ελιές κι ένα πιάτο μαύρο χαβιάρι. Ο φτωχός ούτε στράφηκε να δει τις ελιές, έπεσε με τα μούτρα στο χαβιάρι. «Φάε κι ελιές, κουμπάρε», του λέει ο πασάς. «Καλό είναι και το χαβιάρι, πασά εφέντη μου», απάντησε, μασουλώντας πάντα, ο φτωχός.

Στην Κίνα ο Κ. είχε δει μια ζωγραφιά ανείπωτης αβρότητας, με τον τίτλο: «Η καμπάνα του δειλινού που χτυπάει σε μακρινό ναό». Δεν έβλεπες ούτε ναό ούτε καμπάνα. Μόνο ένα ήρεμο τοπίο, ελαφρά χρυσαφένιο, σκεπασμένο με γαλάζιο αέρα. Όταν σε σκεφτούν οι κάμπιες, Θεέ μου, γίνονται πεταλούδες! Μια περιπλάνηση στο σύμπαν του Νίκου Καζαντζάκη, ένα μωσαϊκό από 259 αλληγορίες σπαρμένες σε ολόκληρο το έργο του: στα μυθιστορήματα, στα ταξιδιωτικά, ακόμη και στην αλληλογραφία του.

 

Οι 8 ζωές μιας εκατοντάχρονης χωρίς όνομα, Λι Μιρινάε
Μια συναρπαστική ματιά στην επιβίωση, στο τραύμα και στην οικογένεια, οι 8 ζωές μιας εκατοντάχρονης χωρίς όνομα είναι ένα απίστευτο λογοτεχνικό ντεμπούτο από ένα λαμπρό νέο ταλέντο.

Στην παράδοση των Πατσίνκο και Μια γυναίκα δεν είναι άνθρωπος, ένα καθηλωτικό, συναρπαστικό ντεμπούτο αγάπης και επιβίωσης που διαδραματίζεται στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη που χωρίζει τη Βόρεια από τη Νότια Κορέα.

Η ζωή κοντά στα σύνορα της Βόρειας Κορέας είναι ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, μια συνεχιζόμενη μάχη στην οποία είτε κερδίζεις είτε χάνεις. Αυτός ο επικίνδυνος, σκοτεινός κάτω κόσμος φιλοξενεί μια αξέχαστη γυναίκα που είναι γνωστή ως «απατεώνισσα».

Εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία μιας από τις γηραιότερες γυναίκες που δραπέτευσαν μόνες τους από τη Βόρεια Κορέα, το Οι 8 ζωές μιας εκατοντάχρονης χωρίς όνομα αποτελείται από οχτώ σκοτεινά όσο και μαγευτικά κεφάλαια που ακολουθούν αυτή τη μοναδική γυναίκα και την οικογένειά της καθώς αγωνίζονται να επιβιώσουν κατά τη διάρκεια της πιο ταραχώδους στιγμής της σύγχρονης κορεατικής ιστορίας.

Η εκατοντάχρονη χωρίς όνομα της Mirinae Lee είναι χαμαιλέοντας –σκλάβα, καλλιτέχνιδα αποδράσεων, δολοφόνος, τρομοκράτισσα, κατάσκοπος, ερωμένη και μητέρα–, μια γυναίκα που πρέπει συχνά να επιλέγει το αδιανόητο για να επιβιώσει από τον πόλεμο και την κατοχή στη χώρα της. Η ιστορία της είναι μια σαγηνευτική, περίπλοκη ιστορία αγάπης και επιβίωσης που θα σας καθηλώσει –και θα σας προκαλέσει εικασίες– μέχρι το τέλος, χάρη στο λαμπρό ταλέντο και στην οξυδέρκεια της Lee.

 

Η Αγάπη μιας ζωής, Ρόζι Γουόλς 
Η Έμμα, επιτυχημένη θαλάσσια βιολόγος και πρώην τηλεπαρουσιάστρια, αγαπάει βαθιά τον άντρα της και τη μικρή τους κόρη και θα έκανε τα πάντα γι’ αυτούς. Το πρόβλημα, όμως, είναι πως σχεδόν ό,τι τους έχει πει για τον εαυτό της είναι ψέμα. Το παρελθόν της θα μπορούσε να παραμείνει κρυφό, αν ο Λίο, ο άντρας της, δεν ήταν επαγγελματίας συντάκτης νεκρολογιών. Όταν η Έμμα αρρωσταίνει βαριά, ο ανυποψίαστος Λίο καλείται να ετοιμάσει τη νεκρολογία της ίδιας της γυναίκας του. Καθώς όμως ψάχνει στοιχεία της ζωής της Έμμα πριν από τη γνωριμία τους, ανακαλύπτει ότι η γυναίκα που αγαπάει δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Το σκοτεινό παρελθόν της Έμμα έρχεται στην επιφάνεια κι εκείνη πρέπει με κάποιον τρόπο να αποδείξει στον Λίο ότι εξακολουθεί να είναι η γυναίκα που εκείνος έχει αγαπήσει... Αλλά πρώτα, πρέπει να του μιλήσει για την άλλη αγάπη της ζωής της. «Η πλοκή του μυθιστορήματος της Γουόλς είναι ένας συναρπαστικός δαίδαλος σπαρμένος με αινίγματα, αναδρομές στο παρελθόν, ως τη λυτρωτική κορύφωση του μυστηρίου». The Washington Post «Ένα συναισθηματικά φορτισμένο και γεμάτο ένταση θρίλερ που κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη». Kirkus «Ένα απρόβλεπτα συγκινητικό, αυθεντικά ρομαντικό, μυστηριώδες και ανατρεπτικό μυθιστόρημα». The Bookseller «Ένα σπαρακτικό θρίλερ που εξερευνά την πολυπλοκότητα του να κρατάει κανείς μυστικά στον γάμο του. Η Γουόλς σκηνοθετεί έξυπνες ανατροπές που ούτε οι πιο υποψιασμένοι αναγνώστες δε θα μπορέσουν να προβλέψουν, καταλήγοντας σε μια κορύφωση πηγαίου συναισθήματος». Publishers Weekly