4+1 tips για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά

Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά και το άγχος ανεβαίνει και πάλι. Υπάρχουν όμως τρόποι για να περιοριστεί αρκετά, έτσι ώστε όλα να κυλήσουν αρμονικά. Η προετοιμασία κάθε Σεπτέμβρη είναι πυρετώδης και τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε είναι πολλά! 

Για να δούμε κάποιους τρόπους για να προετοιμαστούμε εύκολα και γρήγορα και εμείς αλλά και τα παιδιά μας, μια ανάσα πριν ανοίξουν τα σχολεία. 

 

1ο Εκκαθάριση = Οικονομία 

Είναι πολύ σημαντικό πριν ξαναμπεί το παιδί στη σχολική τάξη, να έχουμε οργανώσει το περιβάλλον του. Το καθάρισμα του δωματίου, η οργάνωση της βιβλιοθήκης και του σχολικού εξοπλισμού που ήδη έχουμε είναι απαραίτητη. Έτσι το παιδί καταλαβαίνει ότι οι διακοπές τελειώνουν και προετοιμάζεται καλύτερα για την επιστροφή στα θρανία. Επιπλέον, ο χρόνος αυτός είναι εξαιρετικά εποικοδομητικός για τη σχέση μας με το παιδί, αφού πρόκειται για χρόνο που περνάμε μαζί του και για εκείνο. Μια μικρή αλλαγή στη σύνθεση του δωματίου μπορεί να αλλάξει όλη τη διάθεση και να σημάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ταυτόχρονα, ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα βρίσκουμε όσα έχουμε ήδη και δεν υπάρχει λόγος να αγοράσουμε ξανά. Το όφελος επομένως είναι διπλό. Για όλα τα υπόλοιπα, ρίξτε μια ματιά εδώ .

2ο Η Σχολική Τσάντα 

Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεται το παιδί μας, από το δημοτικό μέχρι το λύκειο, η σχολική τσάντα είναι το απόλυτο statement για κάθε μαθητή. Φανταχτερή ή λιτή, εφηβική ή παιδική, η επιλογή της τσάντας λέει πολλά! Μη κουράζεστε πολύ ψάχνοντας, βρείτε τις καλύτερες επιλογές εδώ, Άλλωστε, όλοι μας έχουμε παζαρέψει μια σχολική τσάντα έχοντας υποσχεθεί περισσότερο διάβασμα… 

3ο Η σωστή διατροφή 

Η διατροφή του παιδιού στο σχολείο είναι πολύ σημαντική. Για να αποφύγουμε, λοιπόν, τα προπαρασκευασμένα γεύματα του κυλικείου, αλλά και για να εμφυσήσουμε στο παιδί μας την οικολογική συνείδηση, πρέπει να φροντίσουμε να προετοιμάζουμε το κολατσιό του από το σπίτι. Ο εξοπλισμός σε επαναχρησιμοποιούμενα σκεύη είναι απαραίτητος. Ένα όμορφο μπουκάλι θερμός που θα διατηρεί το νερό του κρύο και ένα μικρό ψυγειάκι για να μεταφέρει κάθε μέρα το φαγητό του, θα μας κάνει να γλιτώσουμε τη σχολική τσάντα από λεκέδες και να διατηρήσουμε φρέσκο κάθε γεύμα. Βρείτε εδώ όλες τις διαθέσιμες επιλογές σε θερμός αλλά και lunchbags. 

4o Εξασφάλιση προσωπικού χρόνου 

Καθένας από εμάς έχει ανάγκη να ασχολείται και με πράγματα που τον ευχαριστούν. Αυτό ισχύει και για τα παιδιά μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας να έχουν χρόνο για δημιουργικό παιχνίδι, αλλά και για καλλιτεχνικές δραστηριότητες, οι οποίες ενεργοποιούν τη φαντασία και ενισχύουν τις δεξιότητες του. Πέρα λοιπόν από τις σχολικές λίστες, επενδύστε στην επιλογή κάποιων εκπαιδευτικών παιχνιδιών. Βρείτε τεράστια γκάμα επιλογών εδώ. 

5ο Σχολικά Βοηθήματα 

Η επανάληψη είναι μητέρα της μάθησης. Πολλές φορές για να κατανοήσουμε κάτι χρειαζόμαστε περεταίρω επεξήγηση και εξάσκηση. Αυτό ενισχύεται όσο μεγαλώνουμε και αυτά που μαθαίνουμε γίνονται πιο περίπλοκα. Πλέον ευτυχώς η επιλογές μας σε σχολικά βοηθήματα είναι πάρα πολλές και πολύ ενδιαφέρουσες. Από το δημοτικό μέχρι και τις τελευταίες τάξεις του λυκείου, για κάθε μάθημα, γενικό ή ειδικό μπορούμε να βρούμε μεθόδους εκμάθησης που θα κάνουν τη ζωή των παιδιών μας στο σχολείο πιο εύκολη. Βρείτε αυτό που ψάχνετε με ένα κλικ εδώ. 

Πρέπει να θυμόμαστε ότι το μυστικό για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά είναι να στεκόμαστε υποστηρικτικά δίπλα στο παιδί μας, αφήνοντας χρόνο και χώρο για να αναπτύξει τις δεξιότητες και τις γνώσεις του, χωρίς υπερβολική πίεση και χωρίς να του προκαλούμε περισσότερο άγχος και όλα θα πάνε καλά!! 

Καλή αρχή σε όλους και όλες!