"Στη φαντασία μας συντελούνται τα πιο τρελά ταξίδια”, όταν ο Τριβιζάς μας δίδαξε τη σημασία της φαντασίας.

Πιθανότατα ο γνωστότερος Έλληνας συγγραφέας παιδικών βιβλίων και παραμυθιών, εντός και εκτός συνόρων. Ο Ευγένιος Τριβιζάς αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους συγγραφείς γονιών και παιδιών. Άλλωστε ο ίδιος λέει ότι τα βιβλία του απευθύνονται σε όλη την οικογένεια. 

Γεννιέται στις 8 Σεπτεμβρίου του 1946 στην Αθήνα και σπουδάζει νομικά, οικονομικά και εγκληματολογία. Ξεκινά ακαδημαϊκή καριέρα και διδάσκει εγκληματολογία στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ. 

Ο κόσμος του Τριβιζά είναι τεράστιος, πολύχρωμος, γεμάτος μοναδικούς χαρακτήρες, συναισθήματα και αστείρευτο χιούμορ. Έχει γράψει έως σήμερα περισσότερα από 200 παιδικά και εφηβικά βιβλία, διηγήματα, κόμιξ, ενώ κατά καιρούς συνεργάστηκε με διαφορετικές εφημερίδες και περιοδικά. Έχει βραβευτεί για το έργο του πάρα πολλές φορές και σε πάρα πολλές χώρες. 

Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα ζωής που μπορούμε να πάρουμε από τον Ευγένιο Τριβιζά είναι η τεράστια αξία της φαντασίας σε κάθε πτυχή της καθημερινής, αλλά και της επαγγελματικής μας ζωής. 

Ας δούμε μέσα από τα δικά του λόγια πόσο ουσιώδες είναι να διατηρούμε τη φαντασία μας, αλλά και των παιδιών μας ζωντανή: 

Το 1993, το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά, "Τα Τρία Μικρά Λυκάκια", κατέκτησε τη δεύτερη θέση στη λίστα των best sellers για παιδικά βιβλία στις Ηνωμένες Πολιτείες (Picture Books).

Τα βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά έχουν μεταδοθεί από το BBC, έχουν συμπεριληφθεί στις αναγνωστικές λίστες των ελληνικών και αμερικανικών σχολείων και έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών, γερμανικών, ισπανικών, ολλανδικών, σουηδικών, ιαπωνικών και πολλών άλλων.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Μινεσότα της Μινεάπολης (Βιβλιοθήκη Ε.Μ. Άντερσεν) αποφάσισε να δημιουργήσει μια ειδική ερευνητική συλλογή που θα περιλαμβάνει όλα τα λογοτεχνικά έργα του Ευγένιου Τριβιζά, μελέτες για το έργο του, χειρόγραφα και άλλο υλικό.

Αν θέλετε και εσείς να ταξιδέψετε στη Φρουτοπία, στο Νησί των πυροτεχνημάτων ή σε κάποια άλλη από τις ιστορίες του Ευγένιου Τριβιζά, θα βρείτε όλα τα βιβλία εδώ!